TİKA'dan Guatemala Eğitim Bakanlığı'na Ekipman Desteği

TİKA'dan Guatemala Eğitim Bakanlığı'na Ekipman Desteği

Guatemala Eğitim Bakanlığı’na bağlı 4 okula Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 120 adet masaüstü bilgisayar desteğinde bulunuldu.

TİKA’nın Latin Amerika ve Karayipler’de gerçekleştirdiği projeler kapsamında Guatemala Eğitim Bakanlığı’na bağlı Quetzaltenango bölgesinde yer alan Prof. Humberto Miranda Fuentes Öğretmen Okulu, Oriente bölgesindeki Dr. Alfredo Carrillo Ramirez Anaokulu Öğretmen Okulu, Baja Verapaz bölgesindeki Dr. Elizardo Urizar Leal Kırsal 4 Nolu Okul ve Peten bölgesindeki Prof. Julio Edmundo Rosado Pinelo Kırsal 5 Nolu okullarına donanım desteğinde bulunuldu. TİKA tarafından temin edilen 120 adet masaüstü bilgisayardan 15-22 yaş aralığındaki toplam bin 892 öğrenci yararlanıyor. Ekonomik sebeplerden dolayı birçok ailenin evinde bilgisayarın bulunmaması ve öğrencilerin bilgisayara erişiminin okullarda mümkün olması sebebi ile TİKA tarafından gerçekleştirilen proje ile öğrencilerin geleceklerine büyük katkı sağlanmış oldu.

TİKA tarafından temin edilen malzemeler düzenlenen törenle bakanlık yetkililerine teslim edildi. Törene, TİKA Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Daire Başkanı Dr. Rahman Nurdun, Türkiye’nin Meksika Büyükelçiliği’nde görevli 1. Kâtip Noyan Coşkun, Guatemala Eğitim Tekniği Bakan Yardımcısı Olga Evelyn Amado de Segura, Eğitim Yönetimi Bakan Yardımcısı Alfredo Garcia, Çiftdilli ve Kültürlerarası Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Gutberto Nicolas Leiva Alvarez ve bakanlık yetkililerinin yanı sıra ekipman hibe edilen okul müdürleri katıldı. Yetkililer, desteklerinden dolayı Türk hükümetine ve TİKA’ya teşekkürlerini ilettiler.

haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.