TİKA'dan Etiyopya'ya ambulans desteği

TİKA'dan Etiyopya'ya ambulans desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Etiyopya'nın Harar bölgesine tam donanımlı 2 ambulans desteğinde bulunuldu.

TİKA, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Başbakan Yardımcılığı görevi döneminde ziyarette bulunduğu Etiyopya'nın Harar Eyaleti Sağlık Bakanlığı'nın, anılan ziyaret sırasında iletmiş olduğu talep çerçevesinde tam donanımlı 2 ambulans temin etti. TİKA tarafından temin edilen ambulanslar düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene, Harar Eyalet Başkan Yardımcısı Regsa Kafale, TİKA Ortadoğu ve Afrika Dairesi Başkanı Doç. Dr. Enver Arpa, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Kolabaş, Eyalet Başkan Danışmanı Yassin Hussein Sharif, Harar Sağlık Bakanı Muhammed Ahmed, Turizm Bakanı Muhyadin Ahmed, Türk yetkililer ve Hararlı yöneticiler katıldı.
Halkın sevgi gösterileri eşliğinde gerçekleştirilen törende Hararlı yetkililer yaptıkları konuşmada, TİKA'nın bölgeye kazandırmış olduğu tam donanımlı ambulanslar ile sağlık alanında bir eksikliğin giderildiğini belirttiler. Yetkililer diğer alanlarda Türkiye ile işbirliğinin artmasından mutluluk duyacaklarının ifade ederek, desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkürlerini ilettiler.

TİKA Ortadoğu ve Afrika Dairesi Başkanı Dr. Arpa, Etiyopya ve Türkiye arasında derin tarihi bağların bulunduğunu belirterek, TİKA'nın bölgede eğitim, sağlık, su temini ile tarihi ve kültürel mekanların restorasyonu gibi proje, faaliyetlerle, dost ve kardeş Etiyopya halkının her zaman yanında olduklarını dile getirdi.

Programdan sonra heyet, restorasyonu TİKA tarafından gerçekleştirilecek olan Harar'da bulunan Son Osmanlı Konsolosluk binası, Jugol Hastanesi ve Harar Müzesi'nde bir dizi inceleme ve temaslarda bulunduktan sonra bölgeden ayrıldı.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.