TİKA'dan Bosnalı arıcılara destek!

TİKA'dan Bosnalı arıcılara destek!

TİKA'dan Bosna Hersek'te sel felaketinden etkilenen arıcılara destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Mayıs ayında gerçekleşen aşırı yağışlar nedeniyle sel felaketinden etkilenen Bosnalı arıcılara ekipman desteğinde bulunuldu.
 
Bosna Hersek'te 2014 yılı Mayıs ayında gerçekleşen aşırı yağışlar nedeniyle ülkenin önemli bir kısmı sel altında kalmıştı. Bu bölgelerin içerisinde TİKA tarafından arıcılık projelerinin uygulandığı Kaçuni ve Zeljezno Polje'de bulunuyor. Yaşanan afetler sonrasında evleri, yolları etkilenen Kaçunili ve Zeljezno Poljeliler'in arıcılık projesi kapsamında elde ettikleri ekipmanlar da zarar görmüştü. 
 
Bu kapsamda durum tespiti yapılması amacıyla daha önce de proje kapsamında 2 yıl boyunca söz konusu bölgelerdeki arıcılara, arıcılık tekniklerini öğreten, gösteren ve gerekli altyapıyı sağlayan Arıcılık Uzmanı Abdülkadir Mollaoğlu bölgeye geldi.
 
Yapılan tespit sonrasında bir takım malzemenin temini doğrultusunda projenin eski sürdürülebilirliğine ulaşacağını belirten Arıcılık Uzmanı Mollaoğlu, "Burada bulunduğum sürede bütün arıcılık projesi kapsamında ekipman temin edilen yerleri gezdik. Tespitlerimizi yaptık. Gerekli ek ekipmanların teminini TİKA sayesinde gerçekleştirdik. Kimin neye ihityacı varsa değerlendirdik ve bugün sizlere bu malzemeleri dağıtıyoruz" dedi. 
 
Projenin bölgede yaygın olan işsizlik sorununa büyük bir çözüm olduğunu belirten Arıcılık Uzmanı Mollaoğlu, "Boşnak kardeşlerimize balık vermiyoruz, biz balık tutmasını da öğretmiyoruz. Biz Boşnak kardeşlerimize hepsinden daha değerli ve daha tatlı olan arıcılık mesleğini ve bal üretmesini öğretiyoruz. Bunun için sizlere gerekli olan ekipmanları kardeş Türkiye halkında kardeş Bosna halkına TİKA vasıtasıyla hediye ediyoruz. Bundan sonraki dönemde sizler de gayretlerinizi göstererek daha iyi bir noktaya gelmelisiniz" diye konuştu.
 
TİKA tarafından 2010 ve 2012 yılında başlatılan projede her iki bölgeye olmak üzere toplamda arıcılara 11.450 kg şeker, 2.300 kilo kek ve 150 paket varolik ilaç dağıtımı gerçekleştirildi. 
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.