TİKA'dan Berat'taki mağdurlara destek

TİKA'dan Berat'taki mağdurlara destek

TİKA, Arnavutluk'un Berat şehrindeki İstimara Uğrayan Kadınlar Merkezi'ne mobilya ve ekipman desteğinde bulundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Arnavutluk'un Berat şehrindeki İstismara Uğrayan Kadınlar Merkezi'ne mobilya ve ekipman desteğinde bulundu.

Proje kapsamında, mobilya ve ekipmanın merkeze teslimi dolayısıyla düzenlenen törene Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin, Berat Belediye Başkanı Fadil Nasufi ve diğer yetkililer katıldı.

Büyükelçi Bayraktar, burada yaptığı açıklamada, TİKA'nın daha önceki yardımlarıyla da insan odaklı projelere yakın olduğunu birçok kez gösterdiğini belirterek, Berat şehrinde daha önce de Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi ve iki ilköğretim okuluna mobilya ve teknik donanım desteğinde bulunulduğunu anımsattı.

TİKA'nın her zaman Berat halkının yanında olduğunu anlatan Bayraktar, bugün teslim edilen yardımlarla merkezdeki çocukların ve kadınların acısının az da olsa azaltılmasının, hayatlarının iyileştirilmesinin amaçlandığını vurguladı.

TİKA Tiran Koordinatörü Çetin de AA muhabirine yaptığı açıklamada, TİKA'nın daha önce de Berat şehrinde iki okul ve bir rehabilitasyon merkezine destekte bulunduğunu, ayrıca Kurşunlu Camisi'nin restorasyonunu gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Berat'ın Arnavutluk'un en güzel şehirlerinden biri olduğunu ve UNESCO'nun kültür mirasları listesinde yer aldığına işaret eden Çetin, TİKA'nın önümüzdeki dönemde de bu şehirdeki projelerine devam edeceğini kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.