TİKA'dan Afrika Birliği'ne yardım

TİKA'dan Afrika Birliği'ne yardım

TİKA Afrika Birliği'ne bilgisayar, fotoğraf makinesi ve çeşitli kırtasiye malzemeleri bağışladı

Afrika Birliği İnsan Kaynakları, Bilim ve Teknoloji Komiseri Jean-Pierre Ezin, Türk İşbirliği Ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) yardımları dolayısıyla Türkiye'ye teşekkür ederek, "TİKA'nın desteği, Afrika'daki gençlerin kalkınmasına yardımcı olacak" dedi.

TİKA'nın Afrika Birliği İnsan Kaynakları, Bilim ve Teknoloji Komiserliği bünyesindeki Gençlik Merkezi'ne destek programı çerçevesinde bilgisayar, fotoğraf makinesi ve çeşitli kırtasiye malzemeleri bağışladığı programa katılan Ezin, Afrika Birliği -Türkiye ilişkilerinden övgüyle söz etti.

Ezin, TİKA'dan Afrika Birliği'nin çeşitli projelerine verdiği desteği sürdürmesini istedi.
İnsan Kaynakları, Bilim ve Teknoloji Müdürü Abdulhekim el-Viyr de Türkiye'nin mesleki ve teknik eğitim alanında oldukça başarılı tecrübelere sahip olduğunu dile getirerek, "Afrika Birliği olarak Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz" ifadesini kullandı.
Türkiye'nin Addis Ababa Maslahatgüzarı Erdem Karal  ise yıl sonunda Türk-Afrika İşbirliği Forumu düzenleneceğini belirterek, Türkiye - Afrika Birliği ilişkilerinin  birçok alanda gelişmeler gösterdiğine işaret etti.

Karal, Türkiye'nin yılda yaklaşık bin 200 Afrikalı öğrenci için eğitim bursu verdiğini kaydetti.

TİKA, başta Afganistan, Somali, Sudan, Myanmar, Yemen, Komor Adaları, Nijer, Senegal olmak üzere en az gelişmiş 49 ülkeye yardım götürüyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.