TİKA'dan Afganlara yardım eli

TİKA'dan Afganlara yardım eli

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, (TİKA) Afganistan'daki sel mağdurlarına gıda yardımı yaptı.

Afganistan'ın kuzeyindeki Cevizcan ve Sar-i Pul illerindeki 750 selzede aileye yapılan gıda yardımı, Cevizcan valiliğinde düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törende konuşan Cevizcan Valisi Baymurat Koyunlu, iyi dostun iyi günde olduğu gibi kötü günde de kendini belli ettiğini belirterek, Türkiye'nin sel mağdurlarının yardımına koşan ilk ülke olduğunu söyledi.
Türk halkının, Afgan halkının kardeşi olduğunu ifade eden Koyunlu, bu yardımların tam zamanında yapıldığını, binlerce sel mağdurunun evsiz sokaklarda yaşadığını vurguladı.
TİKA Mezar-i Şerif Program Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan da yaşanan sel felaketinden dolayı üzüntü duyduklarını, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Afgan halkının yanında olacaklarını kaydetti.

Yapılan yardım paketlerinin içinde un, prinç, yağ, şeker, kuru çay ve makarna gibi gıda malzemelerinin bulunduğunu dile getiren Karadoğan, ayrıca Cevizcan'daki Afganistan-Türkiye Dostluk Çocuk Hastanesi aracılığıyla bölgede sağlık taraması yapacaklarını da duyurdu.
Sar-i Pul Valisi Abdulcebbar Hakbin ise Türkiye'nin, Afganistan'ın kardeşi olduğunu yaptığı yardımlarla da belli ettiğini, bu yardımların devam etmesini istediklerini kaydetti.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, yapılan yardımları selzedelerin yaşadıkları bölgeye giderek dağıttı. TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu proje Afganistanlı selzedeler tarafından memnuniyetle karşılandı. Selzedeler, desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkürlerini iletti.

Son 20 yılın en yağışlı sezonunu geçiren Afganistan'da ortaya çıkan sel felaketi sebebiyle özellikle Cevizcan ve Sar-i Pul vilayetlerine bağlı yerleşim birimlerinde yaşayan insanlar evlerini kaybederek, barınacak yere muhtaç duruma geldi. Sel felaketinde 127 kişi yaşamını yitirirken onlarca kişiden de haber alınamıyor.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.