TİKA’dan Afganistan’da 500 yetime iftar

TİKA’dan Afganistan’da 500 yetime iftar

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın başkenti Kabil’de 500 yetim çocuğa iftar verdi.

TİKA tarafından Kabil’deki Tehyi Mesken Yetimhanesi'nde kalan çocuklar için kurulan iftar sofrasında, Afganistan Hac ve Evkaf Bakanı Feyz Muhammed Osmani, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nesrin Uryahel ve TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin yemek servisi yaptı.

TİKA Kabil Koordinatörü Şahin yaptığı açıklamada, yetimhanedeki 500 yetim çocuğuna Türk yemeklerinden oluşan iftar sofrası kurduklarını belirterek, bu faaliyetin TİKA’nın ramazan yardımlarının bir parçası olduğunu söyledi. Şahin, "Kabil’in değişik bölgelerinde kurduğumuz iftar sofralarının yanı sıra ramazan ayında 350 kişiye altı ay yetecek kadar gıda malzemesi yardımı da yapıyoruz” dedi.

Afganistan Hac ve Evkaf Bakanı Osmani de Türkiye’nin ramazan ayında yetimlerle ilgilenmesinin ve onlara yardım etmesinin, Afganistan için çok şey ifade ettiğini dile getirerek, " TİKA tarafından kurulaniftar sofrasının yetimleri ne kadar mutlu ettiğini hepimiz gördük, çok güzel bir etkinlik oldu" diye konuştu.

TİKA, geçen hafta da Kabil’deki Alavuddin Kız Yetimhanesinde iftar sofrası kurmuştu.   

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.