TİKA'dan Afganistan'a yardım

TİKA'dan Afganistan'a yardım

TİKA, Kabil'de kullanılmaz durumdaki sağlık ocağını yeniden inşa etti

Afganistan'ın başkenti Kabil'de kullanılmaz hale gelen bir sağlık ocağı, Türkiye İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) tarafından tekrar inşa edildi.
 
Bakım ve onarımı yapılan sağlık ocağının devir teslim törenine TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin ve ilçenin emniyet amiri ve diğer Afgan yetkilileri katıldı.
 
Süleyman Şahin, burada yaptığı konuşmada, "Buradaki şartları göz ününde bulundurarak, tavanından tabanına kadar tamir işlemi gerçekleştirildi. Daha düzenli çalışır hale getirildi ve artık burada insanlara daha iyi bir şekilde sağlık hizmeti verilecek" dedi.
 
Çar Asya ilçesinin değişik alanlarda yardıma ihtiyacı olduğunu belirten Şahin, Türkiye'nin gelecekte de bu ilçeye eğitim ve sağlık alanlarında destek vereceğini söyledi.
Sağlık ocağının Başhekimi Nimatullah Akahel ise burasının daha önce bir harabe olduğunu dile getirerek, "Yağmurlu günlerde kliniğin içine su damlıyordu. Her tarafı çok eskitmişti. Şimdi çok güzel oldu. Artık bir sağlık merkezinde çalıştığımızı hissediyoruz" diye konuştu.
Kabil'in Çar Asya ilçesinin Hayrabad köyünde bulunan sağlık ocağı, köydeki yüzlerce kişiye hizmet veriyor. 65 bin nüfuslu Çar Asya ilçesinde bir hastane ve 4 sağlık ocağı bulunuyor. Kabil'e 14 kilometre mesafede bulunan ilçede imkanlar yetersiz olduğu için birçok hasta tedavi amacıyla Kabil'e gitmek zorunda kalıyor.
Afganistan'da halkın sadece yüzde 30'u sağlık imkanlarından faydalanabiliyor. Sağlık hizmetlerinden faydalananların yüzde yarısı ise sağlık merkezlerine ulaşmak için yaklaşık bir saat yol gidiyor. Maddi durumları iyi olanlar tedavi için yabancı ülkeleri tercih ederken, Sağlık Bakanlığın verdiği bilgiye göre, her yıl yüzlerce kişi tedavi için Pakistan, Hindistan ve Türkiye'ye seyahat ediyor.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.