TİKA'dan 2 bin 400 Arnavut çocuğa yardım

TİKA'dan 2 bin 400 Arnavut çocuğa yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), yeni eğitim öğretim yılı öncesinde 2 bin 400 Arnavut yetime kırtasiye yardımında bulundu.

Tiran Asllan Rusi Spor Salonu'nda düzenlenen törene, Arnavutluk Tarım Bakanı Edmond Panariti, TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Adalet ve Birlik Partisi (PDİU) Milletvekili Şpetim İdrizi, İstanbul Bağcılar Belediyesi Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk, Tiran Valisi Sadi Vorpsi, Tiran Belediye Başkan Yardımcısı Eno Bozdo, Tiran Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Tayfun Kalkan ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Törende konuşan Çetin, TİKA'nın Arnavutluk'ta bir çok sektörde aktif olduğunu belirterek, "Bu kapsamda, Arnavutluk toplumuna ve özellikle de yetim çocuklara yönelik sosyal çalışmalara devam etmeyi hedefliyoruz. Yaşam standardının yükseltilmesinde TİKA, daima dost Arnavut milletinin yanında olacaktır" dedi.
Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar ise Türk hükümetinin Arnavut yetim çocuklara verdiği sözü gerçekleştirdiğini ifade ederek, Türkiye'nin daima Arnavut milletinin yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini vurguladı.
Arnavut yetkililer ise Türk Hükümeti ve TİKA'ya yapılan yardımlardan dolayı teşekkür etti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.