TİKA ve MEB'den işbirliği

TİKA ve MEB'den işbirliği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü arasında, "mesleki ve teknik eğitimde işbirliği protokolü" imzalandı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TİKA'nın yurt dışındaki çalışmaları kapsamında işbirliği yapılan ülkelerin mesleki ve teknik eğitimine yönelik uygulamaların geliştirilmesi, müfredat ve uygulama birlikteliği, tarafların bilgi ve tecrübelerini birbirine aktarması amacıyla hazırlanan işbirliği protokolü dün, TİKA Başkan Yardımcısı Harun Tuncer ile MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Açıkgöz tarafından, genel müdürlük makamında düzenlenen törenle imzalandı.

İmzalanan protokolle TİKA'nın faaliyet coğrafyasındaki ülkelerde ihtiyaç duyulan mesleki ve teknik eğitimlerin artırılacağı ve işbirliği yapılan ülkelere yönelik daha fazla öğretmen, uzman ve usta öğretici görevlendirilmeye çalışılacağı belirtildi.

TİKA'nın katkılarıyla 2012 yılında Yemen'in başkenti Sana'da kurulan Yemen-Türk Mesleki Eğitim Enstitüsü'nün, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nden meslek öğretmenlerinin bilgi ve tecrübeleriyle eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam ettiği de bildirildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.