TİKA Sudan'da Eğitime Destek Vermeye Devam Ediyor

TİKA Sudan'da Eğitime Destek Vermeye Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Sudan’ın El Cezire Eyaleti Rufaa şehrinde bulunan ButaneÜniversitesi Tıp Fakültesi Temel Uygulama Laboratuvarına malzeme desteğinde bulunuldu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Sudan’ın El Cezire Eyaleti Rufaa şehrinde bulunan ButaneÜniversitesi Tıp Fakültesi Temel Uygulama Laboratuvarına malzeme desteğinde bulunuldu.
 
Gerçekleştirdiği projelerle Sudan’da önemli işlere imza atan TİKA, eğitim alanında Sudan’a katkı yapmaya devam ediyor. Bu çerçevede, TİKA tarafından Sudan’ın El Cezire Eyaleti Rufaa şehrinde bulunan Butane Üniversitesi TıpFakültesi Temel Uygulama Laboratuvarına malzeme desteği sağlandı.
 
Söz konusu Tıp Fakültesi Uygulama Laboratuvarı Butane Üniversitesince 2012 yılı itibari ile inşa edilmeye başlanmış, inşaat aşaması tamamlanmış ancak maddi yetersizliklerden dolayı eğitim malzemeleri tedarik edilememişti. Ayrıca laboratuvarın kurulmamış olması nedeniyle Sudan makamlarınca da Tıp Fakültesinin eğitime başlamasına müsaade edilmemişti.Her yıl 100 tıp öğrencisinin mezun olacağı fakültenin, faaliyete başlaması, mezun olan öğrencilerin mesleki yeterliliklerinin sağlanması ve fakültenin eğitim kalitesinin artırılması amacıyla söz konusu laboratuvar malzemelerinin temin edilmesine ihtiyaç duyulmuştu.
 
Malzemelerin TİKA tarafından temin edilmesi ile Butane Üniversitesi Sudan makamlarından fakülteye öğrenci kabulü için müsaade aldı.TİKA’nın sağlamış olduğu laboratuvar malzemeleri öğrenciler tarafından eğitimleri süresince değerlendirilecek, söz konusu materyallerden elde edecekleri tecrübeler meslek hayatları boyunca ihtiyaç sahiplerine ve uzun yıllar boyunca fakültenin eğitim kalitesine önemli düzeyde katkı sağlayacak.
 
Günümüzde insanların en iyi koşullarda ve alanında uzman doktorlar tarafından sağlık hizmetlerini almak istediği biliniyor.Alanında uzman doktorların yetişmesi için ise, öğrencilerin eğitimleri esnasında temel alanlarda en iyi şekilde pratik yapmaları zorunlu oluyor. TİKA’nın Butane Üniversitesi Tıp Fakültesi laboratuvarına sağlanmış olduğu malzemeler ile öğrencilerin uygulama yapma imkanları sağlanarak mezuniyet sonrası hazır bir şekilde sağlık hizmeti verebilmeleri hedeflendi. Bu doğrultuda söz konusu fakülteye gerekli desteğin verilmiş olmasıyla sağlık hizmetlerine ulaşmada güçlük çeken ve hastalıklar bakımından oldukça mağdur olan Sudan halkına nitelikli doktorların hizmet etmesi sağlanacak.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.