TİKA nedir? TİKA ne demektir?

TİKA nedir? TİKA ne demektir?

Son günlerde siyasi alanda bir tartışma konusu haline gelmiş olan TİKA, vatandaşların da ilgisini çekti. TİKA sitesi an itibari ile çöktü. TİKA nedir? TİKA'nın açılımı nedir?

RİSALEHABER HABER MERKEZİ-

TİKA nedir? sorusu son saatler içinde en çok sorulan soruların başında yer alıyor. 24 Haziran seçimleri öncesi siyasi isimlerin polemik konusu haline gelmiş olan TİKA, ülkemizde faaliyet gösteren en önemli kurumlardan biri olma özelliği taşıyor. Peki TİKA nedir? TİKA ne demektir?

TİKA nedir?

Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanlık kurumuna bağlı olarak çalışan TİKA, ülkemizin yurt dışı yardımlarını ve yatırımlarını koordine eden kurumun adıdır. Ülkemizin yurt dışındaki kültür varlıklarını restore eden TİKA, ülkemiz adına pek çok yardım faaliyetlerine de el atmıştır. Bu faaliyetler arasında eğitim, kültür, sağlık, tarım, sosyal yardımlar gibi önemli konular bulunmaktadır.

TİKA'nın açılımı nedir?

TİKA, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın kısaltılmışıdır. TİKA 1992 yılında kurulmuştur. Kuruluşu Dışişleri Bakanlığı bünyesinde gerçekleşse de, 1999'da Başbakanlık bünyesine alınmıştır. TİKA 2018 itibari ile 140 ülkede görev yapmaktadır. Özellike Orta Asya ve Balkanlar gibi Türklerin yoğunlukta yaşadığı bölgeler TİKA'nın birincil hedefleridir. Ayrıca Afrika ve Doğu Asya gibi yardıma muhtaç insanların yoğunlukta olduğu bölgelerde de TİKA'nın yardım ve eğitim faaliyetlerine rastlanır.

TİKA'nın Başkanlık görevini 2011 yılından beri Serdar Çam üstlenmiştir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum