TİKA, Macaristan'da Tarihi Türk Çeşmesini Onardı

TİKA, Macaristan'da Tarihi Türk Çeşmesini Onardı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Macaristan'ın Pecs şehrindeki 16. yüzyıl sonlarından kalan Türk çeşmesinin restitüsyonunun tamamlandığı bildirildi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Macaristan'da ayakta kalabilen iki türbeden biri olan İdris Baba Türbesi'nin yanındaki 400 yıllık Türk çeşmesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
 
Törene, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, Pecs Belediye Başkanı Zsolt Pava ve TİKA Budapeşte Koordinatörü Pınar Özcan Küçükçavuş katıldı.
 
Fakılı, törende yaptığı konuşmada, Türk kültüründe çeşmelerin suyun ve temizliğin öneminin göstergesi olduğunu belirterek Türk çeşmesinin yanından geçenlerin 400 yıl sonra yeniden akan suya dua ettiklerini söyledi. TİKA'nın, daha önce toprak ve taş yığını halinde olan çeşmeyi kısa sürede ayağa kaldırarak tamamladığını vurgulayan Fakılı, TİKA ve Pecs Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti.
 
Pava ise İdris Baba Türk Çeşmesi ve Osmanlı Çeşmesi olarak da bilinen çeşmenin, Pecs'te tamamlanan ilk proje olduğunu ifade ederek TİKA'ya teşekkür etti. Pava ayrıca, Pecs Belediyesi'nin Türkiye ile gerçekleştirilecek faaliyetleri her zaman destekleyeceğini kaydetti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.