TİKA İspanya’da mescid onaracak

TİKA İspanya’da mescid onaracak

İspanya’nın Cordoba şehrinde tarihi Kurtuba Camisi’ne 100 metre mesafede bulunan mescid Türkiye tarafından onarılacak.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), İspanya’nın Cordoba şehrinde tarihi Kurtuba Camisi’ne 100 metre mesafede bulunan mescidi onaracak.

Cordoba’nın eski şehir olarak bilinen Mezquita (Cami) bölgesinde 1994-1995’te eğitime başlayıp, 1999’da kapatılan İbn-i Rüşd Üniversitesi’nin yüzlerce yıllık binalardan oluşan kampusunda bulunan mescid, üniversitenin kapanmasıyla adeta kaderine terk edilmişti.

Halen İspanya Müslümanları Federasyonu’na bağlı olan Islamica De Al Andulus Liga Morisca ( IALM ) derneğinin yönetimi altındaki mescid için TİKA yetkililerinin üç aydır yürüttüğü görüşmeler geçen günlerde sonuçlandı. Görüşmeler neticesinde imzalanan protokol ile TİKA gelecek günlerde mescidin onarım çalışmalarına başlayacak.

IALM derneğinin bölge sorumlusu ve aynı zamanda mescidin imamı olan Abedul Bari Leon Diaz, protokol imzalandıktan sonra yaptığı açıklamada, mescidin eski şehir olarak adlandırılan bölgede Müslümanların namaz kılabileceği tek yer olduğunu belirterek, Türk halkı ve Başbakan Erdoğan’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Günlük yüzlerce turistin gezi rotasında yer alan mescit, çalışmalar sonrasında turistlerin ziyaretine açılacak. Mescidde İslam kültürü ve Müslümanlık hakkında tanıtım çalışmaları da yapılacak.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.