TİKA Irak'ta çalışmalara devam ediyor

TİKA Irak'ta çalışmalara devam ediyor

TİKA tarafından temin edilen yardımlar, sığınmacılara dağıtılmak üzere Kerkük'te yapımı devam eden çadır kampa bırakıldı.

TİKA, Irak’taki insani yardım çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede TİKA tarafından temin edilen  giysi, yatak ve beyaz eşyadan oluşan yardımlar, sığınmacılara dağıtılmak üzere Kerkük'te yapımı devam eden çadır kamp yetkililerine teslim edildi. 
 
TİKA ekibi, Kerkük'ün 10 kilometre güneydoğusunda yer alan Leylan kasabasında kurulan kampa yerleştirilecek sığınmacılar için insani yardım malzemesi hazırladı. Biner adet erkek, kadın ve çocuk kıyafeti, temizlik malzemesi, 60'ar adet buzdolabı, mutfak seti  ve elektrikli ocak, 120 klima ve 1000 adet yastık, yorgan ve  yataktan oluşan yardımlar çadır kampa bırakıldı. 
TİKA heyeti  gelecek hafta magdur ailelere gıda paketi desteği ile yardımlarına devam edecekleri ni ifade ettiler.
 
Bölgede TİKA ile birlikte çalışan Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Ali Mehdi de çadır kampın yapımında son aşamaya geldiklerini, sadece elektrik tesisatı ile mobil tuvaletlerin kaldığı ifade etti. Mehdi, çalışmalara AFAD ve Kızılay'ın da destek verdiğini dile getirdi.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.