TİKA; İHH ve Deniz Feneri Bosna yolunda

TİKA; İHH ve Deniz Feneri Bosna yolunda

-Başbakan Eroğan'ın talimatıyla sel felaketinden etkilenen bölgelere ulaştırılmak üzere TİKA'nın ikinci yardım konvoyu Saraybosna'dan yola çıktı

-Türkiye'den insani yardım kuruluşları İHH ve Deniz Feneri de Bosna Hersek'te selden mağdur olanlar için harekete geçti

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Bosna Hersek'teki sel felaketinden etkilenen bölgelere ulaştırılmak üzere Türk İşbirliği Ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) ikinci yardım konvoyu Saraybosna'dan yola çıktı.

Bosna Hersek'te aşırı yağışların neden olduğu su taşkınları nedeniyle meydana gelen sel felaketinde mağdur olan halkın ihtiyacını gidermek amacıyla önceki gün çalışma başlatan ve dün selden en fazla etkilenen Maglay'daki vatandaşlara, gıda paketi, battaniye ve çizmeden oluşan insani yardım malzemeleri ulaştıran TİKA, Başbakan Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda bugün de yardımlarını devam ettiriyor.

Selden en fazla etkilenen Jelzeno Polye, Topçiç Polye ve Doboy'a ulaştırılmak üzere 32 bin kutu konserve, 1.5 ton un, 600 kilo sıvı yağ, 5 ton su, 1.5 ton akaryakıt, çok sayıda bebek bezi, bebek maması, battaniye, hijyen malzemeleri, çizme, kürek ve elektrik jeneratörlerinden oluşan malzemeler Saraybosna'dan yola çıktı. Söz konusu malzemeler, selden etkilenen bölgelerde kurulan kriz merkezleri aracılığıyla TİKA görevlilerinin gözetiminde ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacak.

TİKA Saraybosna Koordinatörü Dr. Zülküf Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle Zentisa Doboy Kantonu'nda bulunan Jelyezno Polye ve Topçiç Polye bölgeleriyle, can kaybının da yaşandığı Doboy'a yönelik bugün yardımların başlatıldığını söyledi. TİKA olarak daha önce bu bölgelerde arıcılık projesi yaptıklarını belirten Dr. Oruç, "Jelyezno Polye de daha önce arıcılık projesi yapmıştık. Şimdi toprak kayması ve sel nedeniyle evlerini kaybeden köylülere yardım ulaştıracağız. Bu yardımlarımız TİKA'nın maddi yaralarını sarmasının yanı sıra Türkiye'nin yanlarında olduğunu göstermek bakımından da büyük önem taşıyor" dedi.

TİKA dün de selden en fazla etkilenen Maglay'a insani yardım malzemesi ulaştıran yerli ve uluslararası ilk kurum olmuşt.

Bu arada, Bosna Hersek'teki sel felaketinin yaralarını sarmak amacıyla ülkedeki en büyük yardım kuruluşlarından biri olan Merhamet de çalışma yürütüyor. Ayrıca Türkiye'deki insani yarddım kuruşlarından İHH ve Deniz Feneri de Bosna Hersek'e insani yardım malzemesi ulaştırılmak üzere harekete geçti. İHH İnsani Yardım Vakfı, yaptığı açıklamada, ekiplerin selin vurduğu Bosna Hersek'e en kısa sürede yardım ulaştıracağını bildirdi.

Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz de sel mağdurlarına ulaştırılmak üzere battaniye, çizme ve gıdadan oluşan insani yardım malzemelerini en kısa sürede Bosna Hersek'e ulaştıracaklarını kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.