TİKA, Gazze'ye Yardıma Devam Ediyor

TİKA, Gazze'ye Yardıma Devam Ediyor

TİKA, Gazze'de 16 binden fazla aileye aylık gıda yardımı sağlıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), İsrail'in saldırılarında zarar gören Gazze halkına yapılan yardımlar çerçevesinde 16 binden fazla ailenin aylık gıda ihtiyacının karşılandığını bildirdi.
 
TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'de yerleşik TİKA ofisi üzerinden faaliyetlerin sürdüğü belirtildi. Bu çerçevede binlerce Gazzeli ailenin aylık gıda ihtiyacının karşılanması için Kudüs'ten temin edilen 20 tır dolusu gıda malzemesinin Gazze'ye nakledildiği ve 16 bin 800 aileye dağıtıldığı ifade edildi.
 
Saldırıların başladığı günlerden bu yana yaklaşık 341 bin 600 kişiye günlük sıcak yemek temin edildiği belirtilen TİKA açıklamasında, Filistin Enerji Bakanlığı'nın ihtiyaç duyduğu acil yakıtın da sağlandığı kaydedildi. Açıklamada, Gazze Belediyesi başta olmak üzere diğer belediyelerin acil ihtiyaç duyduğu jeneratör ve benzeri ihtiyaçların da karşılandığı, ayrıca Türk Kızılayı'nın temin ettiği ilaçlara ilave olarak acil ilaç ve sarf malzemesi yardımı yapıldığı bildirildi.
 
Gazze'de yardım projeleri yürüten TİKA tarafından hazırlanan gıda paketlerinin dağıtımının tamamlanması sonrasında yeni konvoylarla gıda sevkiyatı sürecek. Evleri yıkılan ve Gazze'de okullara sığınmak zorunda kalan Filistinliler için de konteyner kent kurma çalışmaları devam ediyor.
 
TİKA ayrıca tahrip olan tarım alanlarının ıslahı, hayvancılığın iyileştirilmesi ve orta ölçekli sanayinin hasarlarının giderilmesi için yürütülecek projeler konusundaki çalışmaları da sürdürüyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.