TİKA Ebola Salgını ile Mücadelede Sierra Leone ile Birlikte

TİKA Ebola Salgını ile Mücadelede Sierra Leone ile Birlikte

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), ebola salgını ile mücadele veren Gine ve Liberya’dan sonra Sierra Leone’ye destek verdi.

TİKA uluslararası yardım çağrısına kulak vererek, ebola salgını ile mücadele etmekte olan Gine Cumhuriyeti, Liberya’dan sonra Sierra Leone’ye de acil yardım götürdü. TİKA tarafından diğer ülkelerde olduğu gibi, ebola salgını ile mücadele eden tıbbi personel için 156 parçadan oluşan koruyucu kıyafet ve gözlük, muayene eldiveni, cerrahi maske, plastik çizme, lazer termometre, ceset torbası, ilaçlama aleti, sedye ve yatak örtüsü gibi malzemeler ile birlikte 600 litre el dezenfektanını Sierra Leone’ye ulaştırıldı.
 
Sierra Leone’ye temin edilen tıbbi malzemeler, Türkiye Fahri Konsolosu Hisham Mackie tarafından Freetown’da düzenlenen törende Sierra Leone Ebola İle Ulusal Mücadele Merkezi (NERC) yetkililerine teslim edildi.
 
Türkiye Fahri Konsolosu Mackie törende, Sierra Leone’nin karşı karşıya olduğu ebola salgını ile mücadelesinin öneminin bilincinde olduğunu, Türkiye Hükümeti’nin Sierra Leone’de ebola salgınından hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini ilettiğini ve Sierra Leone Devlet Başkanı Ernest Bai Koroma’nın Ebola Salgını ile mücadele sürecinde büyük çaba sarf ettiğini belirttiler. Türkiye Fahri Konsolosu Mackie, ayrıca Ebola Virüsü’nün tamamen yok edilmesini ve bu kapsamda bir nevi cephe mücadelesi veren sağlık ekiplerinin çalışmalarında başarılı olmalarını temenni ettiklerinin ifade etti.
 
Sierra Leone Ebola İle Ulusal Mücadele Merkezi (NERC)Genel Müdürü Paolo Conteh, Türkiye Fahri Konsolosu Mackie teşekkür ederek, TİKA tarafından gönderilen malzemenin Ebola virüsünün ülkede yayıldığı bu kritik zamanda ülkeye ulaştırıldığını ve ülkeye şimdiye kadar gönderilmiş olan ekipmanlar içerisinde en iyisi olduğunu söyledi.
 
Türkiye ebola salgını ile mücadeleye vermiş olduğu desteğe kadar 2013 yılında Sierra Leone’ye iki adet ambulans temin etti. TİKA, ebola salgını ile mücadele eden ve buna karşı önlem alan Batı Afrika ülkelerine teknik yardım vermeye devam ediyor.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.