TİKA desteğiyle kurulan üniversite radyosu faaliyette

TİKA desteğiyle kurulan üniversite radyosu faaliyette

Somali'de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tadilat ve teknik ekipman desteği verilen Radyo Umut, faaliyete başladı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mogadişu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Sanat Fakültesi bünyesinde bir radyo kurulması konusunda teklif gelmesi üzerine, TİKA Somali Program Koordinatörlüğü harekete geçti.
 
TİKA Mogadişu Program Koordinatörlüğü, Mogadişu Üniversitesi Rektörlüğü'nün FM radyo frekansı temin ederek radyo istasyonun kurulması için üniversite bünyesinde uygun bir yer tahsis yapması üzerine Mogadişu Üniversitesi bünyesinde FM radyo istasyonu kurulması için çalışma başlattı.
 
Bu çerçevede TİKA tarafından FM radyo istasyonu için tahsis edilen yerin tadilatı yapılarak FM radyo kurulması için uygun hala getirildi. Radyonun faaliyete geçmesi kapsamında 65 metre yüksekliğinde kule dikilmesi, bölme cam yapılması, radyo mobilyasının temin edilmesi, ortak kullanım alanları ve bütün binanın tavanlarının asma tavan ile döşenmesi, zemin kaplaması, boya işlerinden oluşan tadilat çalışmaları tamamlandı.
 
Radyo binasının tadilatı yapıldıktan sonra temin edilen ekipmanların montajı yapılarak, FM radyo istasyonu, Somali halkının umudu olan gençlerin eğitiminde kullanılacak Radyo Umut ismi ile faaliyete geçti.
 
Somali halkının tamamını kapsayacak yayın politikası izlemeyi planlayan Mogadişu Üniversitesi, radyoyu, Mogadişu şehir merkezinde yaşayan halkı sağlık başta olmak üzere çeşitli konularda bilgilendirmek amacıyla kullanacak.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.