TİKA Desteğiyle Bosna Hersek Genelindeki Camilere Malzeme Desteği

TİKA Desteğiyle Bosna Hersek Genelindeki Camilere Malzeme Desteği

TİKA ve Bosna Hersek İslam Birliği işbirliğinde Bosna Hersek genelinde 10’dan fazla şehirde 20 caminin halılarının yenilenmesi projesi gerçekleştiriliyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından gerçekleştirilen söz konusu projeyle, Bosna Hersek genelindeki camilerin kullanış ve görünüm açısından daha güzel bir hüviyete kavuşması için Türkiye’den getirilen halıların montajı yine Türkiye’den gelen uzman ekiplerce yapılıyor.
 
Vişegrad, Ustipraça, Vranduk, Maglaj, Banjaluka, Bosanska Gradişka, Mostar gibi kentlerde yer alan camilerin halı ihtiyaçları Bosna Hersek İslam Birliği ile yapılan görüşmeler sonrası belirlendi. Montaj işlemlerinin kısa sürede tamamlanması planlanan proje kapsamında, Bosna Hersek İslam Birliği Merkezi’nde yapılan devir teslim törenine Bosna Hersek İslam Birliği Reisul-ulema Yardımcısı Hüsein ef Smajiç, İslam Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nusret ef Avdibegoviç ve TİKA yetkilileri katıldı.
 
TİKA, Bosna Hersek’te sadece kültürel ve tarihi mirasın yeniden inşasına değil, güncel ve modern hayatın gereksinimleri konusunda da ülkedeki Müslümanlara yardım eli uzatıyor. TİKA tarafından temin edilen halılar uzun yıllar söz konusu camilerdeki cemaate ve Müslüman halka Türk halkının bir hediyesi olarak hizmet verecek.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.