TİKA, Burkina Faso'da 8 değirmen yaptırdı

TİKA, Burkina Faso'da 8 değirmen yaptırdı

TİKA, Burkina Faso'da yerli halkın üretim faaliyetlerini arttıracak değirmenler yapttırdı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Burkina Faso'nun Reo bölgesinde bulunan Gumedi köylülerinin üretim imkanlarının geliştirilmesine yönelik Piakoro Derneği ile işbirliğinde başlatılan proje kapsamında 8 değirmen desteğinde bulunuldu.
TİKA tarafından yapılan açıklamaya göre, Burkina Faso'nun önemli sivil toplum kuruluşlarından Piakoro Derneği ile TİKA işbirliğinde, Gumedi köylülerinin üretim imkanlarının geliştirilmesine yönelik başlatılan proje kapsamında temin edilen 8 akaryakıt ile çalışan değirmen, yetkililere düzenlenen törenle teslim edildi. Törene, Türkiye'nin Vagadugu Büyükelçisi Murat Ülkü, TİKA yetkilileri, Reo bölgesi yerel yöneticileri ve Piakoro Derneği temsilcileri katıldı.
Törende açıklamada bulunan Burkina Fasolu yetkililer, desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkürlerini ileterek iki ülke arasında söz konusu işbirliklerinin devam etmesi temennisinde bulundular. Ayrıca tören sırasında, ramazan münasebetiyle TİKA ile FASOPA Derneği işbirliğinde fakir ailelere 800 paketten oluşan gıda malzemeleri dağıtıldı.
Öte yandan, Burkina Faso'da TİKA ile Belwet Derneği işbirliğinde yürütülen 100 bin Moringa Oleifera Ağacı Yetiştirilmesi projesi kapsamında, mayıs ayında TİKA tarafından temin edilen tohumların yetiştirilmesi için Belwet Derneği tarafından kurulan fidanlık ziyaret edildi.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.