TİKA Afganistanlı yetimleri unutmadı

TİKA Afganistanlı yetimleri unutmadı

TİKA Dünya Yetimler Gününde Afganistan’daki yetimlere destek verdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Dünya Yetimler Gününde Afganistan’da faaliyet gösteren Hadaf Vakfı İstanbul Kabil Dostluk Yetimhanesi ve Felah Talim ve Terbiye Merkezine gıda ve sarf malzeme desteğinde bulundu.
Her yıl ramazan ayının on beşinci günü Dünya Yetimler Günü olarak İslam dünyasında değişik faaliyetlerle anılıyor. Bu çerçevede TİKA Dünya Yetimler Gününde Afganistan’daki yetimleri unutmadı.
TİKA’nın desteğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında Hadaf Vakfı İstanbul Kabil Dostluk Yetimhanesi ve Felah Talim ve Terbiye Merkezine gıda ve sarf malzemeleri teslim edildi.  Tefrişatı ve eğitim donanımları daha önce TİKA tarafından sağlanan yetimhanede kalan öğrenciler için Dünya Yetimler günü kapsamında bir de iftar programı düzenlendi. Düzenlenen iftar programına yetimhane sakinlerinin yanı sıra Kabil Felah Öğrenci yurdunda kalan çok sayıda öğrenci de katıldı.
İftar programı öncesinde Kabil Felah Öğrenci Yurdu ve İstanbul Kabil Dostluk Yetimhanesi ile TİKA arasında ayrı ayrı işbirliği anlaşmaları imzalandı. İftarın ardından yetimhanede kalan öğrencilerden Muhammed Yakub’a birkaç ay önce Anadolu Ajansının düzenlediği fotoğrafçılık eğitiminde gösterdiği başarı ve fotoğrafçılığa duyduğu ilgiyi teşvik amacıyla TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam‘ın hediye ettiği fotoğraf makinası teslim edildi.
TİKA Kabil Koordinatörlüğünün bahçesinde düzenlenen iftar programı çocuklara verilen küçük hediyelerin takdimiyle sona erdi. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.