TİKA 85 genci Afrika'da ağırladı

TİKA 85 genci Afrika'da ağırladı

TİKA desteğiyle yürütülen proje kapsamında 85 genç, 20 gün boyunca Afrika'daki çeşitli ülkelerde sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) desteğiyle yürütülen "Gönüllü Yaşıyoruz Kıtaları Aşıyoruz" Projesi kapsamında 85 genç, Fildişi Sahili, Mali, Gana, Uganda, Burkina Faso, Sudan, Tanzanya, Kamerun ve Nijer'de sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdi.

 
Proje ortaklarından Uluslararası Genç Derneği (UGED) Yönetim Kurulu Üyesi Selim Tiryakiol, başta Fildişi Sahili olmak üzere gerçekleştirilen faaliyetler hakkında AA muhabirine bilgi verdi.
 
Tiryakiol, projeye UGED dışında İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği, İstanbul Araştırma Eğitim Vakfı, Hizmetkar Üniversiteliler Derneği'nin de destek verdiği anlattı.
 
Bu yıl 8 ülkede gerçekleşen projelerin ana temasının "sivil toplum" olduğunu aktaran Tiryakiol, 20 gün boyunca Afrika'da sivil toplum kuruluşlarının yapılanmasını incelediklerini söyledi. Tiryakiol, 22 Haziran-13 Temmuz'da yapılan ziyaretler kapsamında TİKA desteğiyle 3 okulun restore edildiğini kaydetti. 
 
Yetimhane ziyaretleri ve erzak dağıtımı gibi etkinlikler de düzenlediklerini aktaran Tiryakiol, "Gençler, gittikleri bölgelerde önde gelen kanaat önderleriyle de görüşmeler yapıyor. Ayrıca Afrika ülkelerindeki Türk iş adamlarına moral ziyaretleri düzenliyorlar. Projenin sonunda gençler, izlenimlerini raporlaştırarak TİKA'ya sunacak" dedi.
 
Selim Tiryakiol, projenin, Türkiye'de Afrika gündemi oluşturmayı amaçladığını belirterek, şöyle devam etti:
 
"Türkiye'nin Afrika açılımına destek olma amacındayız. Projeyle Türk gençlerinin geleceğin kıtası Afrika gerçeğini görmesini istiyoruz. Hatta gençlerin döndükten sonra konferanslar, yazılar ve sosyal medyadaki paylaşımlarla Türk insanına da Afrika'yı anlatmasını hedefliyoruz. Kampanyaya katılan gençler, Afrika'da böyle bir ilke imza atmaktan mutlu oldular. Gençler, bu kıtanın yıllardır sömürüldüğünü ancak Türk gönüllülerinin bu imajı değiştirdiğini de bizzat yerinde görmüş oldu."
 
(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.