Tiflisli Elvin, Risale-i Nur dersini ezberden okudu-Video

Tiflisli Elvin, Risale-i Nur dersini ezberden okudu-Video

Pazar günü olduğu için dershaneye gelen küçük çocuklar da vardı. Onlardan biri de Elvin’di

Faruk Çakır'ın haberi:

Tiflis ‘meydan’ına yakın bir yerde yeni bir dershane açılmak üzere. Eski bir bina tamir edilmiş ve tamamlanması halinde öğrencilere tahsis edilecekmiş. Burada ayrıca okuma programlarının da yapılacağı ifade edildi. Buradaki dershane, şehre daha yakın ve öğrenciler için tercih edilebilecek bir noktada. 
 
Risale-i Nur okunan hemen her şehirde olduğu gibi Tiflis’de de Cumartesi akşamları umumî sohbetler oluyor. Çoğunlukla Azerilerin oluşturduğu sohbette Risale-i Nur’dan bazı bahisler okundu. İlyas, Durmuşhan ve Kâmil kardeşlerin ev sahipliğindeki sohbet, geç saatlere kadar devam etti.
 
RİSALE-İ NUR’DAN BAHİSLER EZBERLEYEN ÇOCUK
 
Marneuli’deki dershaneye geçtik. Pazar günü olduğu için dershaneye gelen küçük çocuklar da vardı. Onlardan biri de Elvin’di. Elvin, (Allah nazardan saklasın) Risale-i Nur’dan parçalar ezberlemiş ve onların bir kısmını bize okuyarak güzel bir ders yapmış oldu. Biz de hem fotoğrafını çektik hem de bir kısmını kameraya kaydettik.
 
 
Düşünün ki 70 yıl inançsızlık propagandası yapılan beldelerde artık az da olsa Risale-i Nur’u okuyan, kısmen de ezberlemeye çalışan çocuklar var. Haza min fazlı Rabbi!
 
Yeni Asya