Tıbbiyeliler Doğu ve Güneydoğu'daki öğrencileri unutmadı

Tıbbiyeliler Doğu ve Güneydoğu'daki öğrencileri unutmadı

Selçuk Üniversitesi SÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, kurdukları Genç Tıbbiyeliler Öğrenci Topluluğu ile başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere Türkiye'nin birçok bölgesinden ilkokul öğrencilerine kitap, kırtasiye ve giyecek yardımında bulunuyor.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Muhammet Fatih Şahin, 3 yıl önce arkadaşlarıyla yolda ayakkabısı yırtık, üzerinde ince elbise olan birini görünce insanlara yardım yapma isteğiyle bir topluluk kurmaya karar verdi.

Üniversite öğrencilerinin desteğiyle kurulan Genç Tıbbiyeliler Öğrenci Topluluğunun üyeleri, ilk yıl "Önce kendi ilimizden başlayalım" düşüncesiyle harçlıklarından ayırdıkları paralarla aldıkları kırtasiye malzemesi, test kitabı, roman, mont ve bot gibi eşyaları ihtiyaç sahibi ilkokul öğrencilerine ulaştırmaya başladı. Okulları ziyaret ederek yardımları kendi elleriyle teslim eden gençler, öğrencilerle sohbet edip oyunlar oynadı.

Tıp öğrencileri, yaptıkları etkinliklerin sosyal medyada duyulması ve Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki okullardan da talep gelmesi üzerine oralara da yardım göndermeye karar verdi.

Genç Tıbbiyeliler Öğrenci Topluluğu Başkanı Muhammet Fatih Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar 30'a yakın sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kardeş köy okulu projesiyle Konya'nın Karapınar ilçesine bağlı Küçükhaşlama köyündeki ilkokula yardım yaptıklarını belirten Şahin, "Gerçekten bir şeyler yapmak isteyen ancak imkanları olmayan öğrencilere el uzatmak istedik. Test kitapları, hikayeler satın aldık, öğrencilerin kullanması için öğretmenlerine teslim ettik" dedi.

"Bu duyarlılık tüm Türkiye'ye yayılsın istiyoruz"

Şahin, yardımlara başladıkları günden beri kedilerine ulaşan Kars, Erzurum, Ardahan, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Hakkari gibi birçok ildeki okullardan yardım talebi geldiğini ifade etti. Yardımları kendi imkanlarıyla yapmak istediklerini dile getiren Şahin, şunları söyledi:

"Vakıflar, dernekler, iş adamları da elbette yardımlar yapıyor. Biz, kendi emeklerimizle bir araya gelip bir şeyler yapmak istedik. 100, 200 veya 500 üniversite öğrencisi ayda 10 lira verse birçok öğrencinin ihtiyacı karşılanabilir. Bundan sonraki etkinliklerimizi daha sistemli bir hale getirerek ilerlemek istiyoruz. Öncelikle üniversitemizin diğer fakültelerinin de desteğiyle topluluğumuzu genişletmeyi hedefliyoruz. Ardından da diğer üniversitelerde buna benzer çalışmalar yapan topluluklarla birlikte hareket etmeyi düşünüyoruz. Bu duyarlılık, tüm Türkiye'ye yayılsın istiyoruz."

Şahin, genellikle öğretmenlerin kendilerini arayarak öğrencileri için yardım istediklerine işaret ederek şöyle devam etti:

"Bizi arayan öğretmenlerimiz, 'Ben, sosyal medyada şu etkinliğinizi gördüm, bize de yardım eder misiniz' diye soruyor. Kendilerinden, öğrencilerinin bir fotoğrafını göndermesini istiyoruz. Ayrıca yardımlar ulaştıktan sonra da bir fotoğraf gönderiyorlar. İmkan olsa da herşeyi önlerine sersek istiyoruz. Daha çok velilerin önemsemediği şeyleri ulaştırmaya gayret ediyoruz. Kıyafet, kırtasiye, tabii ki ulaştırıyoruz ama daha çok kitap göndermek istiyoruz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.