THY'nin seferlerine 'Musul operasyonu' engeli

THY'nin seferlerine 'Musul operasyonu' engeli

Türk Hava Yolları, Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu dolayısıyla Bağdat ve Erbil'e gerçekleştireceği birer seferini gerekçesiyle iptal etti.

Türk Hava Yolları (THY), Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu dolayısıyla Bağdat ve Erbil'e gündüz gerçekleştireceği birer seferini iptal etti.

Alınan bilgiye göre, TK 302 İstanbul-Bağdat ile TK 314 İstanbul-Erbil seferleri güvenlik gerekçesiyle gerçekleştirilemedi.

Terör örgütü DAEŞ‘in Musul’dan temizlenmesi için gecenin ilerleyen saatlerinde koalisyon güçleri tarafından operasyon başlatıldı. Koalisyon güçleri tarafından başlatılan operasyonda çatışma ortamı devam ediyor.

Türk Hava Yolları, TK 314 İstanbul-Erbil ile TK 302 İstanbul-Bağdat seferlerinin güvenlik sebebi ile iptal edildiği açıklandı. İptal edilen seferlerin gece saatlerinde yapılması planlandığı belirtildi.

THY  Basın Müşavirliğinden alınan bilgiye göre, THY bu gün saat 18.15’de yapacağı TK- 314 sefer sayılı Erbil ve 17.35 ‘de yapacağı 302 sefer sayılı Bağdat uçuşlarını karşılıklı olarak iptal ettiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, diğer uçuşların iptal edilip edilmediği bu uçakların yolcularının da gece yapılacak seferlerle gönderileceği bildirildi.

Seferlerin gece saatlerinde yapılmasının planlandığı öğrenildi. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.