THY, Avrupalı gazetecilere 15 Temmuz’u anlattı

THY, Avrupalı gazetecilere 15 Temmuz’u anlattı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası dünyanın farklı bölgelerinden gazetecileri Türkiye’ye davet eden Türk Hava Yolları(THY), bu kez Avrupalı medya temsilcilerini İstanbul’da ağırladı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından dünyanın farklı bölgelerindeki gazetecileri Türkiye’ye davet eden THY, bu kez Avrupalı medya temsilcilerini ağırladı. Rusya, Almanya, Norveç, Slovenya, Finlandiya ve Avusturya gibi çok sayıda Avrupa ülkesinden gelen gazetecilere darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeler aktarıldı. Toplantı THY Genel Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi.

Yabancı gazetecilerin misafir edildiği programda Atatürk Havalimanı muhabirlerinin sorularını yanıtlayan İlker Aycı, THY Euroleague 2016-2017 sezonunda Final-Four’a İstanbul’un ev sahipliği yapmaya hak kazanmasını değerlendirdi. Kararın sevindirici olduğunu belirten Aycı, “ Türk Hava Yolları olarak bizim tek başımıza başardığımız bir şey değil. Başta bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza açtığımızda ilk desteği kendileri verdiler. Gerek Sinan Erdem Spor Salonu’nun hazırlanması konusu, gerek Final-Four’un Türkiye’de yapılmasıyla ilgili olarak ilgili Turizm ile Spor Bakanlığımıza kadar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kadar, aynı şekilde İstanbul Valiliği de dahil olmak üzere hepimizin içinde bulunduğu müşterek katkılarla bu noktaya geldik” dedi.

“Adını verdiğimiz ligin kupasının en az birkaç tanesi Türkiye’de olmalı”

Türkiye’de kupaya uzanabilecek kapasitede takımların bulunduğunu dile getiren İlker Aycı, "Biz geçen sene Almanya’da Fenerbahçe’mizin finalde benimde yönetim kurulu başkanı olarak ilk katıldığım Final-Four oldu. Çok istemiştim bir Türk takımının kazanmasını ve kupanın da Türkiye’ye gelmesini. ‘Türk Hava Yolları Euroleague’ adı bu. Adını verdiğimiz ligin kupasının en az birkaç tanesinin Türkiye’de olmazı lazım diye düşünüyorum. Üç yıl önce düzenlendiğinde de kupa bizde kalmamıştı ama artık bu kupalardan birkaç tane Türkiye’ye almak lazım. Türk basketbolunun bulunduğu bugünkü seviyeyle Şampiyonlar Ligini kazanmamız gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Amaç, yaşananları ilk ağızdan en doğru şekilde anlatmak

Yabancı gazetecilerin davet edildiği programa ilişkinde konuşan İlker Aycı,“Yurt dışındaki dezenformasyonu, algı kampanyalarını ve şuanda da FETÖ’cülerin yurt dışında kalan unsurlarının bir takım faaliyetlerle karalama faaliyetlerini sürdürüyorlar. Biz de Türk Hava Yolları olarak kendi paydaşlarımızı, özellikle turizm sektöründe, seyahat sektöründe, sosyal medyada çeşitli bloggerlar, turizm dergileri, o ülkelerin önemli gazete dergi ve televizyonlarının ilgili önemli basın mensuplarını peyderpey getiriyoruz. Şuanda da daha çok Kuzey Avrupa ülkeleri, Rusya ve Orta Asya civarı olmak üzere arkadaşlarımız 57 gazeteciyi buraya getirdiler. Onlarla samimi bir hasbi hal edeceğiz ve 17 Aralık sürecini ve sonrasını anlatacağız. Türkiye’yi ve Türk Hava Yolları’nı anlatacağız. Türkiye’nin havacılık perspektifini anlatacağız. Türkiye’nin yeni havalimanıyla ülkesini, İstanbul’u nasıl bir hub yapmak istediğini, neden dünyanın en büyük havalimanlarından birini inşa ettiğimizi anlatacağız. İnanıyorum ki bu faaliyetlerle birlikte Türkiye’deki gerçeklerin ilk ağızlardan muhataplarımıza en doğru şekilde anlatılması suretiyle kara propaganda yapan ve yanlış bilgilendirmelerle, iftiralarla ülkemize sadece 17 Aralık’ta değil halen dışarıda zarar vermek için gayret gösteren ve oyun kuranların oyunları bozulacak” diye konuştu.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, bizzat ilgilendiği gazetecilere 15 Temmuz kalkışması, öncesi ve sonrasında yaşananları, misafir gazetecilerin daha objektif bir biçimde anlamalarını sağlamak amacıyla ilk ağızdan anlattı. Aycı, gazetecilerin darbe girişimine ilişkin sorularını da yanıtladı.

İlker Aycı, Rus bir gazetecinin, “15 Temmuz darbe girişimine benzer olayların tekrarlanmaması adına ne tür önlemler alıyorsunuz?” sorusuna ise “Kendi deneyimlerimizi, yaşadıklarımızı tüm dünyadaki ülkelerle, dostlarımızla paylaşıyoruz. Çünkü bu bir deneyim. Yeni jenerasyon bir terörist dalgayla karşı karşıyayız dünyada ve yeni tarz bir terörizm bu” şeklinde yanıt verdi.

Geçtiğimiz haftalarla da dünyanın farklı coğrafyalarından gazetecileri İstanbul’a davet ederek ağırlayan Türk Hava Yolları, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananları yabancı basın mensuplarıyla paylaşmıştı. 

 

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.