Tezgahlarda portakalın yerini erik ve çilek alıyor

Tezgahlarda portakalın yerini erik ve çilek alıyor

Soğuk geçen kış mevsiminin ardından havaların ısınmasıyla pazar ve manav tezgahlarında yaz meyve ve sebzeleri yer almaya başladı.

Merkez Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi'nde faaliyet gösteren manav Yücel Çakman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "özel tarım" olarak adlandırılan seralarda üretilen yaz meyvelerinin fiyatına rağmen ciddi alıcı bulduğunu söyledi.

İlk mahsul olması dolayısıyla fiyatların biraz yüksek olduğunu vurgulayan Çakman, gelecek ayın başından itibaren yaz meyve ve sebzelerinin fiyatının normale dönmeye başlayacağını anlattı.

Çakman, en pahalı olan eriği 6-7'şerli paketlerde 12 liradan sattıklarını, ayrıca Hollanda'dan getirdikleri eriğin tane fiyatının 2,5 lira olduğunu bildirerek, "Kaliforniya biberi dediğimiz 3 senedir piyasada olan bir ürünümüz var. Antalya'da üretilen Meksika biberinin kilogramı ise 15 lira. Yaz meyvelerine ilgi yavaş yavaş çoğalıyor. İnsanlar yaz meyvelerini kış boyunca özledi" dedi.

Çağlanın 500 gramını 7,5 lira, Şili'den ithal edilen özel üzümün kilogramını ise 20 liradan sattıklarını ifade eden Çakman, mangonun tane fiyatının 8 lira olduğunu aktardı.

Meksika'dan ithal edilen kavunların da rağbet gördüğüne işaret eden Çakman, "Tropik ürünlere de ilgi her zaman oluyor. Karpuz, İran ve Yemen'den geliyor. Yemen'de savaş olmayan bölgeden geliyor karpuzlarımız. Zaten kış aylarında da yaz meyvelerini tadımlık, aşeren kadınlar için elimizde bulunduruyorduk. Şimdi çeşit çoğalmaya başladı. Fiyatlar her geçen gün aşağıya düşüyor. Portakal, mandalina, greyfurt gibi kış meyvelerine ilgi azalmaya başladı" diye konuştu.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.