Tevekkül, metanet, hüzün

- Yeniden anımsadık: “Orada kimse var mı?” cümlesini... Enkaz altında kalanlar sağ kurtulsunlar diye umutla beklemeyi... Enkaz üstünde çalışma yaparken istenen sessizliği...

- Erciş’teyiz. Şehrin girişinde bir taziye çadırı oluşturulmuş. Yakınlarını kaybeden üç erkek, taziye çadırının odak noktasında... Herkes onlara başsağlığı diliyor... Dualar okunuyor... Ortamda ağır tevekkül ve büyük metanet havası var.

- Çarpıcı görüntüler var Erciş’te... İki binadan biri dümdüz olmuş, diğeri ayakta... “Deprem öldürmez, bina öldürür” cümlesinin ne denli doğru olduğunu gösteren bir görüntü bu...

- Enkaz üstünde yapılan kurtarma çalışmaları çok etkileyici... Jandarma dikkatli ve atak... Sağlık Bakanlığı’na bağlı ekipler görevinin başında... Deprem bölgesinde ilk hedef: Enkaz altında kalanları kurtarmak... Herkes mucize bekliyor.

Gölcük’le kıyaslanamaz

- Acı büyük tabii... Ama yine de çok şükür... Depremin en fazla vurduğu Erciş’te bile yıkılan binaların sayısı, sağlam kalan binaların çok altında... Yine çok şükür ki kayıpların sayısının artmayacağı tahmin ediliyor... Kısacası Erciş’teki durum bile, 1999’un Gölcük’ü ile kıyaslanamaz...

- Deprem bölgede büyük bir şaşkınlığa yol açmış. Ahali depremin şaşkınlığını atlatamamış. Organizasyonu çevre illerden yardım için gelenler üstlenmiş... Bölgede çadır ihtiyacı var... Battaniye ve yiyecek malzemelerine de ihtiyaç duyuluyor.

- Van’da AK Partili milletvekilleri ve genç vali yardımcıları hayli cevval... BDP’lilere ise pek rastlamadım... BDP neden depremin yaralarını sarmakta atak davranmıyor, anlamış değilim.

- Enkaz altında kalanların sağ salim çıkarılması için dualar ediliyor. Yakınları için umut taşıyanların gözyaşları, çok etkileyici...

- İlginç bir durum: Bölgede devlet binaları yıkılmamış. Polis lojmanları, hükümet konakları, adliye sarayları ayakta... Buna mukabil müteahhitlerin yaptığı binalar yerle bir olmuş.

- İşin sevindirici tarafı şu: En fazla iki gün içinde depremin tüm yaraları sarılacak gibi görünüyor. Hükümet işi sıkı tutuyor.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.