Tespit edilen riskli yapı sayısı

Tespit edilen riskli yapı sayısı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "2015 yılı sonu itibariyle, toplam 311 bin 837 adet bağımsız bölüm içeren 92 bin 833 riskli yapı tespiti gerçekleştirilmiştir" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde sunum yaptı. Bakanlığın bütçesi ile ilgili olarak Sarı, "2016 yılı Bütçe Tasarısında; Bakanlığımız için bir milyar 686 milyon 435 bin TL, bağlı kuruluşumuz Tapu ve Kadastro genel Müdürlüğü için 867 milyon 372 bin TL olmak üzere Merkezi Yönetim bütçesinden toplam 2 milyon 553 milyon 807 bin TL ödenek ön görülmüştür" ifadelerini kullandı.

Riskli yapıların tespiti ile ilgili çalışmaların tamamlandığını belirten Bakan Sarı, "2015 yılı sonu itibari ile toplam 311 bin 837 adet bağımsız bölüm içeren 92 bin 833 riskli yapı tespiti gerçekleştirilmiştir. 6306 sayılı kanun kapsamında riskli yapı tespit çalışmaları ile risk tespiti yapılan binaların yıkım ve yeniden yapım süreci hızla devam etmektedir. 6306 satılı kanunun üçüncü maddesinde riskli yapı tespitlerine karşı maliklerce veya kanuni temsilcilerince yapılacak itirazları inceleyip karara bağlamak üzere teknik heyetin oluşturulması hükme bağlanmıştır. Bu kapsamda bölgesel teknik heyetler teşkil edilmiş olup, ülke genelinde 13 bölgede 18 teknik heyet teşkil edilmiş ve ihtiyaç duyulması halinde yeni teknik heyetler oluşturulacaktır" dedi.
Çevre yönetiminin ve kirliliğin önlenmesinin önemine dikkat çeken Sarı, "Su kirliliğinin önlenmesi amacıyla 2002 yılında 145 atık su arıtma tesisi ile belediye nüfusunun yüzde 35'ine atık su arıtma hizmeti verilirken, Bakanlığımızca yapılan çalışmalar sayesinde 2015 yılında 653 atık su arıtma tesisi ile bu oran yüzde 79'a ulaşmıştır. 2017 yılı sonunda yüzde 85'e çıkarılması hedeflenmektedir. Bakanlığımız tarafından atık su arıtma tesisi yönetimlerini teşvik etmek amacıyla, mevzuata uygun olarak çalıştırılan işletmelere ait atık su arıtma enerji giderlerinin yüzde 50'si karşılanmaktadır. Bu kapsamda, 2011-2015 döneminde 150 milyon TL'nin üzerinde enerji giderleri geri ödemesi yapılmıştır" şeklinde konuştu.
Denizlerde kirliliğin önlenmesine ilişkin olarak Sarı, "Bu kapsamda, 2015 yok itibariyle Bakanlığımızca onaylanan atık alım tesisleri vasıtasıyla 261 limanda atık alım hizmeti verilmektedir. Ayrıca Mavi Kart sistemi ile turistik ve rekreasyonel amaçlı kullanılan teknelerde oluşan atıkların etkin bir şekilde toplanması ve denetlenmesi sağlanmaktadır. Temiz denizlerimizin bir göstergesi olarak mavi bayrak sayımızda önemli bir artış sağlanmıştır. Bugün itibariyle mavi bayrak alan plaj sayımız 436'ya ulaşmış olup, ülkemiz mavi bayrak sıralamasında dünyada ikinci sıraya yükselmiştir. Hedefimiz 2023 yılında dünya birincisi olmaktır" diye konuştu.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.