Teslim olan teröristlerden "devletin adaletine sığının" çağrısı

Teslim olan teröristlerden "devletin adaletine sığının" çağrısı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde önceki gün güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı teröristler, diğer terör örgütü üyelerine "devletin adaletine sığınmaları" çağrısında bulundu.

Güvenlik kaynakları, Nusaybin'de önceki gün teslim olan 25 teröristin pişmanlıklarını dile getirdikleri görüntüleri paylaştı.

Görüntülerde teröristlerden biri, "Öz yönetimden bahsetmişlerdi, 'Ülke kuracağız' diye bizi kandırdılar. Bizi örgütleyerek yarı yolda bıraktılar. Daha sonra 'Ne haliniz varsa görün, ne yapıyorsanız yapın.' dediler. Biz de geldik, Türkiye Cumhuriyetine sığındık. Ben kimseyi öldürmedim, örgüte katıldım ama öldürmedim çünkü vicdanım kabul etmedi. Belki abluka ya da yasak kalkar, düzgün konuşabiliriz. Her şeyi savaşla başaramazsın. Herkes birbirini öldürüyor, yeter artık." ifadelerini kullandı.

- "Annemi, babamı dinleseydim bu halde olmazdım"

Başka bir örgüt mensubu ise "Buradan gençlere sesleniyorum, bir daha böyle bir hata yapmayın. Ben bu hataya girdim, siz de o hataya karışmayın. Ne olursa olsun, aileniz için çalışın, çabalayın. Ben çalışmadığım için bu hale geldim. Eğer annemi, babamı dinleseydim, bu halde olmazdım. Şimdi kendi evimde oturur, aileme bakardım." şeklinde konuştu.

- "Köpek olacaklarına, ailelerine hizmet etsinler"

Kandırıldıklarını ve Nusaybin'de ölüme terk edildiklerini anlatan başka bir terörist de "Kürt gençlere sesleniyorum, bu PKK, çok yanlış bir örgüt. Çocukları kandırıp örgütlüyor, savaşa sokuyor. 'Dağ kadrosu' dedikleri kişiler, arkalarda tutup çocukları zorla çalıştırıyorlardı, yemek vermiyorlardı. Yemeklerimizi terk edilmiş evlerden alıyorduk. Su bulmak için kendimizi sokağa vuruyorduk, ölümle savaşıyorduk. Gençlere sesleniyorum, sakın böyle bir hataya düşmeyin. Ben düştüm, siz düşmeyin." diye konuştu.

"Köpek gibi pişmanım. Gençler beni dinlerlerse buralara yaklaşmasınlar. En güzeli, ailelerinin yanı." diyen terör örgütü mensubu da "Bu şerefsizlerin yanına yaklaşmasınlar. Bize zorla her şeyi yaptırıyorlardı. Tünel kazdırıyorlardı, kendilerine hizmetçi yapmışlardı. Beni dinlerlerse ailelerinden uzak durmasınlar. Bu şerefsizlerin eline gelip de onlara köpek olacaklarına, ailelerine hizmet etsinler." ifadelerini kullandı.

Bir terörist ise "Keşke hiç bulaşmasaydım. Bilseydim böyle iğrenç insanları göreceğimi, en baştan hiç bulaşmazdım. Çok şey gördüm. Barikatla başladı her şey. Sonra 'Genç lazım, savaşacak lazım.' dediler. Özentiyle girdim. Bizi affetsinler, başka ne isteyebiliriz ki." sözleriyle pişmanlığını dile getirdi.

Teslim olan teröristlerden biri de "İnsanın canını en çok acıtan şey, bize yasaktan önce 'Güzel olacak, ölüm olmayacak.' demişlerdi ama yasaktan sonra gördüğüm tek şey ölüm. Bugünkü aklım olsa kalmazdım. Hiçbir şey ölümle çözülmez. Bir yerde ölüm varsa o yerde çözüm yoktur." dedi.

- "Kimse korkmasın, hiçbir şey yapmıyorlar"

Kandırıldığını anlatan bir terörist de örgüt mensuplarına şu çağrıda bulundu: "Tüm arkadaşlarıma sesleniyorum, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin adaletine sığının. Gerçekten de hiçbir şey yapmadılar bize. Orada kalan bütün genç arkadaşlarımın da gelip burada huzurlu ve mutlu bir şekilde ailelerine kavuşmasını istiyorum. Bütün arkadaşlara da sesleniyorum, benim son çağrım, biz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin adaletine güvendik ve sığındık. Bize hiçbir şey de yapmadılar, korkmasın kimse, hiçbir şey de yapmıyorlar. Oradaki bütün arkadaşlar gelsin, güvenlik güçlerine teslim olsun."

- Güvenlik güçlerinden teröristlere "teslim olun" çağrısı

Görüntülerin devamında güvenlik güçleri, terör örgütü mensuplarına yönelik şu çağrıda bulundu: "Tüm Zehralara, tüm Ahmetlere, Mehmetlere sesleniyoruz, dönün, ne olur, dönün, kurtarın kendinizi bu pislikten, bu çıkmazdan. Devlet olarak size şefkatli kollarımızı açtık, bekliyoruz. Ailenizle de gerekirse görüşüp sizi yeniden kazandıralım topluma. Daha önce yaptık, yapıyoruz, ailelerle görüşüp affetmelerini söylüyoruz. Çoğu affetti. Bakın, Zehra teslim oldu, ailesi onu bağrına bastı. Affedilmeyenlere de devlet olarak biz her tür kolaylığı gösterdik, gösteriyoruz. Lütfen, bir fırsatını bulduğunuzda kaçın ve kurtarın kendinizi bu bataktan."

24 Mayıs Salı günü Nusaybin ilçesindeki Abdulkadir Paşa Mahallesi'nde çembere alınan ve çıkış yolları kapatılan teröristlerden 25'i teslim olmuştu.

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.