Tesla'nın bilerek kusurlu ürün sattığı iddia edildi

Tesla'nın bilerek kusurlu ürün sattığı iddia edildi

Tesla’nın eski çalışanı, firmanın bilerek kusurlu otomobiller sattığını ve bu araçları bir kod adıyla andığını iddia etti. Firma hakkında suç duyurusunda bulunarak yasal haklarını kullanacağını dile getirdi.

Tesla firmasının müşterilerine bilerek kusurlu araba sattığını, bunu amirlerine rapor edince de işine son verildiğini eden Adam Williams, firma hakkında yasal süreç başlattı. ‘Limon’ olarak anılan bu arabaların arızalı olduğunun bilindiğini ama hiç bir önlem alınmadığını belirten Williams, bu konuyla ilgili New Jersey başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Adam Williams, Tesla'da yönetici olarak çalıştığını, kendi döneminde kusurlu ve kullanılmış araçların müşterilere satıldığını ve üst düzey yöneticilerin de bu durumdan haberi olduğunu iddia etti.

Tesla tarafından yapılan açıklamada ise, açılan davanın gerekçelerinin herhangi bir temele dayanmadığı, Adam Williams'ın tamamen iş performansından dolayı iş akdine son verildiği ve mevcut durumun karalama kampanyası niteliğinde olduğu belirtildi. Bu konudaki son sözü ise yargı söyleyecek.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.