Ali Erkan KAVAKLI

Ali Erkan KAVAKLI

Terörü, ordu içindeki cunta organize ediyor

“Ergenekon Fay Hattında Erzincan” isimli kitabın yazarı Kemal Özdemir, Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in “Terör eylemleri artırılmalı.” dediğini aktarmış.

Tüyler ürpertici ifşaat.

 

İlhan Cihaner, CHP’nin Denizli milletvekili adayı. Terör olaylarından medet uman bir eski cumhuriyet başsavcısı, Meclis’e girerse ne olur? Kendisi hakkındaki soruşturmalardan yırtar. Muhtemelen Meclis’te Ergenekon sanıklarına af çıkması için çalışır.

 

Benzer bir cevheri, Silivri sakini emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri yumurtlamıştı:

 

“Terörü açıktan lanetlemeli, el altından desteklemeli.”

 

Terör teşvikçisi bürokratların istisna olduğu düşünülebilir. Fakat Gölcük’te çıkan belgeler “organize bir örgüt” olduklarına işaret ediyor.

 

30 Mayıs tarihli Sabah gazetesinin manşetten duyurduğu haber şok edici. Ordu içinde yapılanmış bu organize örgüt, terörü azdırmak için çalışıyor.

 

Gölcük’te ele geçen belgelere göre Doğu ve Güneydoğu’da sansasyonel eylemlerin yapılması için PKK devreye sokulacak. Örgütle bağlantıyı Dz. Kurmay Yarbay Koray Ö. kuracak.

 

Dz. Kurmay Yarbay Nihat A. esnaflarla birlikte gerektiğinde eylem provaları yaptıracak.

 

Üsteğmen Müslüm A. 1 Mayıs ve Öcalan’ın doğum gününde esnafa ve iş yerlerine yönelik eylemler organize edecek.

 

Başçavuş M. Ali K. bölgede sansasyonel eylemler yaptıracak.

 

Balyoz darbe planına göre; Silivri’de tutuklu Dz. Kurmay Alb. A. Sadi Ünsal Alevi dernek ve vakıflarından, Tuğa. Kadir Sağdıç, aşırı sol gruplardan, Dz. Kur. Alb. İbrahim Şahin dini cemaatlardan, Dz. Kurmay Yzb. S. Okan Kırçiçek sivil toplum kuruluşlarından, Dz. Kur. Kd. Albay Cem Gürdeniz ile Yzb. C. Aziz Çakmak medyadan, Yzb. F. Can Yıldırım siyasi partilerden sorumlu olacak.

 

Emekli Tümamiral Semih Çetin ise, Oramiral Özden Örnek ve Tüma. Feyyaz Öğütçü tarafından, Balyoz darbe planı kapsamında Doğu-Güneydoğu faaliyetlerinde görevlendirilmiş.

 

Güneydoğu neden karışıyor anlaşıldı sanırım.

 

Zaman’ın 1 Haziran manşeti de tüyler ürpertici. Ordu içinde çöreklenmiş cunta, görevi milletin güvenliğini sağlamak, vatanı savunmak iken memleketi karıştırma eylemleri planlıyor.

 

Habere göre İlhan Cihaner, Erzincan’da Alevî- Sünnî çatışması için çalışmış. Alay Komutanı Alb. Recep Gençoğlu, Cihaner’e yardım etmiş.

 

3. Ordu Komutanı Org. Saldıray Berk, Başbakan’a hakaret ediyor, Erzincan organizasyonunun baş organizatörü. Gizli tanık Efe, Erzincan MİT bölge müdürü ve yüksek bürokratların kaos eylem planı üzerine çalıştıklarını söylüyor.

 

Tokat’ta görevli Albay Hüseyin Tosunlu, Reşadiye’de 7 askerimizin şehit edilmesi olayındaki ihmallerin baş aktörü. Olay yerine ambulans, askerden önce gitmişti.

 

Kürt-Türk çatışması çıkarmaya müsait Konya’ya Albay Hüseyin Özçoban atanmış. Bu albay Balyoz darbe planında Fatih Camii’ni bombalayacak timin başında idi.  

 

Van Jandarma Alay Komutanı Albay Vecihi Halil İyigün, Yüksekova-Mersin sevkiyatını sağlayacakmış.

 

Güzergâhta sorun çıkması hâlinde Batman’a yerleştirilen Mehmet Pehlivan devreye girecekmiş. “İyi çocukmuş, söz dinlermiş.”

 

Alb. Cemal Temizöz, Kayseri’ye Cumhurbaşkanı’nın ailesini fişlemek üzere görevlendirilmiş. Temizöz,Diyarbakır’da faili meçhur cinayetler işlemekten yargılanıyor.

 

Cunta bağlantılı Albay Mazlum Çobanoğlu, Kahramanmaraş Jandarma Alay komutanı iken Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopteri düşmüştü. Cuntanın adamları, 2008 Askerî Şurasında cuntanın istediği yerlere atanmış. Jandarma, helikopteri başka dağlarda aramış, köylüler ise helikopteri bulmuştu.

 

Harp Akademileri Komutanı Org. Bilgin Balanlı, Balyoz davasında tutuklandı. Fatih Camii’ni bombalayacak timin komutanı Alb. Hüseyin Özçoban da Balyoz darbe planında görevli idi.

 

Peygamber ocağı diye bildiğimiz ve milletimizin göz bebeği olarak nitelenen ordu, bu darbeci cuntacılardan ne zaman temizlenecek? Cuntacılar, ordu maskesini ne zamana kadar taşıyacaklar? Cunta ile loca arasındaki ittifak ne zaman ortaya çıkarılacak? İtalya’da Gladio ile P2 Mason Locası birlikte çalışmıştı.

 

Yeni Akit

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.