Teröristlerin saldırılarına rağmen 9 öğrenciden birincilik

Teröristlerin saldırılarına rağmen 9 öğrenciden birincilik

Şırnak'ın Cizre ilçesinde TEOG sınavında farklı okullarda eğitim gören 9 öğrenci, soruların tamamını doğru yaparak Türkiye birincileri arasına girdi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavında (TEOG) farklı okullarda eğitim gören 9 öğrenci, soruların tamamını doğru yaparak Türkiye birincileri arasına girdi.

Cizre ilçesinde geçen yıl PKK'lı teröristlerin saldırılarına rağmen eğitimlerini sürdüren öğrencilerden 9'u, 26-27 Nisan'da yapılan TEOG'da büyük bir başarı göstererek, 120 sorunun tamamını doğru cevapladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, gazetecilere yaptığı açıklamada, TEOG'da Türkiye birincileri arasına girmeyi başaran öğrencileri tebrik ederek, bu öğrencilerin başarısından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

İlçede 9 öğrencinin, 120 sorunun tamamına doğru cevap vererek Türkiye birincisi olduğunu dile getiren İke, şöyle konuştu:

"İlçemizde, çukur ve barikatların açıldığı bir dönem yaşadık. O dönemlere, o şer odaklarına rağmen bugün Cizreli öğrencilerimiz İsmail El Cezerilerin, Ahmede Hanelerin torunları elde ettikleri başarı ile bunlara en iyi cevabı vermişlerdir."

TEOG birincileri arasında yer alan Betül Dila Zeren de başarının büyük bir emek gerektirdiğini anlatarak, ilçede geçen yıl yaşanan terör olaylarından dolayı o dönemde çok iyi çalışamadığını belirtti.

Zeren, "O süreçten sonra büyük bir azimle ailemin ve öğretmenlerimin desteğiyle çalıştım. Bu süreçte ve kısıtlı imkanlara rağmen elde edeceğim başarıyı düşünerek çalışmaya devam ettim ve bu başarıyı elde ettim. Çok mutluyum." diye konuştu.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.