Teröristleri korkulu rüyası 'Apaçi' savaşa giriyor

Teröristleri korkulu rüyası 'Apaçi' savaşa giriyor

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon, Irak'taki terör örgütü DAEŞ ile mücadelede Apaçi helikopterlerinin de kullanılacağını duyurdu.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon, Irak'taki  terör örgütü DAEŞ ile mücadelede Apaçi helikopterlerinin de kullanılacağını  açıkladı. 

Koalisyon sözcüsü Albay Steve Warren, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nde  düzenlediği basın toplantısında, Irak hükümetinin, DAEŞ ile mücadelede Apaçi  helikopterlerinin kullanılmasını onayladığını belirterek, helikopterlerin her an  savaşa dahil edilebileceğini ifade etti.

DAEŞ mensubu 150 militanın bomba yüklü 3 araçla Teliskaf'a saldırı  düzenlediğini ifade eden Warren, o sırada beldede toplantı gerçekleştiren ABD  askerlerinin, saldırıyı bertaraf etmek için Peşmerge güçlerine destek vermek  durumunda kaldıklarını aktardı.

Koalisyon güçlerinin beldedeki DAEŞ hedeflerine 31 hava saldırısı  düzenlediğini ve 60 militanın öldürüldüğünü açıklayan Warren, Enbar ilinin DAEŞ  militanlarından temizlenmesi için "Çöl Vaşağı" isimli operasyon başlatıldığını  kaydetti.

Warren, koalisyon güçlerinin, operasyonlara hava ve danışmanlık  desteği verdiğini belirtti.

Irak güçleri, Enbar'ın tamamını DAEŞ'ten geri alabilmek için aylardır  saldırılar düzenliyor.

 

Türkiye Gazetesi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.