Teröre karşı dururken İslam'a saygılı olmalıyız

Teröre karşı dururken İslam'a saygılı olmalıyız

AB dışişleri bakanları Arap Birliği'yle terörle mücadelede işbirliğini görüşmek için toplandı. AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Mogherini, "Teröre karşı dururken İslam'a saygılı olmalıyız" dedi.

Avrupa Birliği dışişleri bakanları Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi'yle terörle mücadelede işbirliğini görüşmek için toplandı.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, toplantı öncesinde basına yaptığı açıklamada, "Bunun (terörün) Avrupa ya da Batı ile İslam arasında bir mesele olmadığını sürekli söylüyorum. Terörizm ve terör saldırıları dünyadaki çoğu Müslümanı hedef alıyor. Bu nedenle ittifak yapmak gerekiyor ve bu meseleyle yüzleşmek için diyaloğa ihtiyacımız var" dedi.

Mogherini, herkesin yaptığına ve söylediğine dikkat etmesi gerektiğini vurgulayarak "Saygı AB'nin temel değerlerinden biridir. İfade özgürlüğü ve saygı arasında bir çizgi çizmek daima büyük felsefi açmazlardan biri olmuştur. Bence bugünlerde dünyanın birçok bölgesinde yaşananlara çok dikkatli bakmalıyız. Yapmamız gereken teröre karşı dururken İslam'a saygılı olmak" diye konuştu.

AB Yüksek Temsilcisi Mogherini, "Öncelikle tüm Arap ülkeleriyle ve aynı zamanda kendi içimizde (terörle mücadele alanında) işbirliğini güçlendirmemiz ve daha fazla bilgi paylaşmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, "Terörden en fazla çeken Müslüman ülkeler ön cephede olmaya devam edecekler. Hem o ülkeleri hem AB üyelerini korumak için yakın çalışmak zorundayız" dedi.

Hammond, Avrupa'yı terör tehdidinden güvende tutmak için gerekenleri yapmaya kararlı olduklarını söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Paris saldırılarının Avrupa ve dünyayı değiştirdiğini belirterek şunları kaydetti:

"Bugün (terörle mücadele alanında) yaptıklarımızı değerlendireceğiz ve muhtemelen Müslüman ülkelerle paylaşımları artırmak dahil neler yapmamız gerektiğini konuşacağız."

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia-Margallo da "(Terörle mücadelede) esas çaba İslam ülkeleri tarafından gösterilmeli. Avrupa onlara mali, lojistik ve diğer alanlarda destek vermeli" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.