Teröre bulaşan aileler yandı!

Teröre bulaşan aileler yandı!

TBMM Çocukların Cinsel İstismarını Araştırma Komisyonu’nun önümüzdeki günlerde görüşerek netleştireceği raporda 87 tespit ve öneri yer alıyor.

TBMM Çocukların Cinsel İstismarını Araştırma Komisyonu aylardır sürdürdüğü çalışmalarını tamamlayarak rapor hazırladı. Taslak raporda ‘çocukların terörtuzağına düşmemesi için çocuğun aileden alınarak koruma tedbirinin uygulanması, günlük kiralık evlerin cinsel istismara uygun zemin yarattığı için yurt, pansiyon gibi barınma yerlerini açma izninin MEB’e verilmesi, suçluların cezaevinden çıktığında aileye haber verilmesi’ gibi çarpıcı tespit ve öneriler yer alıyor.

Komisyonun önümüzdeki günlerde görüşerek netleştireceği raporda şu 87 tespit ve öneri bulunuyor:

- TBMM bünyesinde çocuk haklarıyla ilgili daimi bir ihtisas komisyonu kurulmalı.

- Ulusal çocuk politikasının daha etkin hale getirilebilmesi, tüm kuruluşların tek elden koordinasyonu için, Çocuk Koruma Koordinasyon Merkezi kurulmalı.

İfadesi tek seferde

- Terör mağduru çocukların rehabilitasyonunun yapılacağı bir merkez kurularak, toplumasağlıklı bireyler olarak kazandırılmaları sağlanmalı. Çocukların terör örgütlerinin tuzağına düşmemesi için gerekli istihbari ve idari tedbirler artırılmalı, elde edilen veriler doğrultusunda gerekirse çocuk, Aile Bakanlığı tarafından aileden alınarak tedbirler uygulanmalı.

- Çocuk istismarı suçu nedeniyle hakkında soruşturma ve kovuşturma açılanların çocuklarla ilişkili işlerde çalışması önlenmeli.

- Mevzuattaki fiziksel temas içermeyen cinsel saldırılar yeterince cezalandırılamıyor. TCK’nın 103. maddesinde cinsel istismar tanımı ‘fiziksel temas içermeyen cinsel eylemleri’ de kapsayacak şekilde düzenlenmeli.

- Suç mağduru tüm çocukların ifadesinin tek bir seferde alınması sağlanmalı.

MİLLİYET

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.