Terörden etkilenen 7 ilçe için projeler hazırlandı

Terörden etkilenen 7 ilçe için projeler hazırlandı

Nusaybin, Sur, Şırnak, Silopi, İdil, Cizre ve Yüksekova için çalışmalar başladı.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış, terörün açtığı yaraları sarmak için hükümet olarak büyük bir yatırım hamlesi başlattıklarını ifade ederek, "Nusaybin, Sur, Şırnak, Silopi, İdil, Cizre ve Yüksekova için dev projeler hazırlandı. Başbakanımız talimat verdi. Terörün yerle bir ettiği her yer yeniden inşa edilecek" diye konuştu.
DEV PROJELER HAZIRLANDI

Alkış, "Terörün açtığı yaraları sarmak için hükümet olarak büyük bir yatırım hamlesi başlatıyoruz. Nusaybin, Sur, Şırnak, Silopi, İdil, Cizre ve Yüksekova için dev projeler hazırlandı. Konut ve alt yapı sorununu çözmek için Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım talimatlarını verdi ve çalışmalar başladı" dedi.


2 MİLYAR LİRALIK KAYNAK

Alkış, sözlerine şu şekilde devam etti, "Yatırımlar bizzat devletimiz ve hükümetimiz tarafından yapılacak. Terörün yerle bir ettiği her yer yeniden inşa edilecek, yaralar inşallah sarılacak. Nusaybin için başlangıç olarak yaklaşık 2 milyar lira kaynak ayrıldı. Konutların temelleri atılacak, hastane, okul, park, cami, gençlik ve kadın merkezleri ile sosyal amaçlı ve kültür merkezleri inşa edilecek."

 

Ensonhaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.