Terörden en çok esnaf etkilendi

Terörden en çok esnaf etkilendi

Türkiye’de son günlerde yaşanan terör olayları sınır hattındaki kentlerde bulanan esnafı olumsuz etkiledi.

Dünyanın en önemli turizm, inanç ve tarım alanında adından söz ettiren Şanlıurfa’da, turist sayısında düşüş yaşandı. En derinden etkilenenler arasında da tarihi çarşılar bölgesindeki esnaf oldu. Türkiye’nin hemen hemen her noktasında meydana gelen olaylardan vatandaşlar ve esnaflar ise olumsuz yönde etkilenmeye devam ediyor. Bölgede bulunan milyon dolarlık yatırımla kurulan alışveriş merkezleri sinek avlarken, esnaf ise kan ağlıyor. Yaşanan bu olumsuzluklardan dolayı birçok yerli ve yabancı turist rezervasyonlarını iptal etti. Bu iptaller tarihi çarşılar bölgesinde bulunan esnafı da olumsuz etkiledi. Esnaf, yaşanan olaylardan dolayı iş yapamadığını belirtiyor. Yaşanan terör olaylarından dolayı esnafın kepenk kapatma aşamasına geldiğini belirten Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Başkanı Mehmet Tuğbay,”Bu olaylar hükümetin mi problemi yoksa siyasilerimizin mi bilemiyoruz. Aslında esnafı da ilgilendiren bir konu gibi görünmese de olayın iç yüzü esnafa göre Kürt meselesinden çıkmış ülkenin farklı meseleleri haline gelmiştir. Esnafımız burada büyük sıkıntılar yaşamakta ve kepenk kapatmaya başladı. Son zamanlarda terör olaylarından dolayı ülkeye turist gelmemeye başladı. Bu nedenle özellikle bu Doğu ve Güneydoğuda esnaf iş yerlerini açamaz duruma geldi” diye konuştu.

‘SİYASİLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR’

Siyasilerin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Tuğbay, şunları kaydetti:
”Biz hükümetten istediğimiz farklı şeyle var. Hükümetin aslında eline çok güzel bir koz geçti. Siyasilerimiz eğer bu memleketin geleceğini düşünüyorlarsa gerektiğinde elini taşın altına koyup bir koalisyon hükümeti kurabilmelidir. Aynı çatı altında 4 partinin birleşimiyle dış devletlere yani Türkiye’yi parçalamaya yönelik hazırda bekleyenlere karşı en azından bu ortaklığı gösterme cesaretini ortaya koymaları gerekmektedir. Bu Türkiye’de oluşan son tablodan anladığımız kadar demek ki hiçbir siyasi partinin ülke menfaatini düşünmekten ziyade sadece kendi menfaatlerini ön planda tutup koltuk sevdasından dolayı bu esnafı mağdur ettiler.”

‘YAŞANAN OLAYLARI TASVİP ETMİYORUZ’

Türkiye’nin iç meselesini dış ülkelerin yönlendirmesine hiç kimsenin izin vermemesi gerektiğini vurgulayan Tuğbay, ”Türkiye’yi bugüne kadar yöneten birkaç tane baron var. Birileri uyuşturucu ticareti üzerinden birileri silah ticaretinden parçala, böl ve yönet siyaseti anlayışıyla hâkim olunmaya çalışılıyor. Bu Türkiye’nin iç meselesini dış ülkelerin yönlendirmesine hiç birimiz izin vermememiz lazım. Her gün analar ağlıyor. Her gün farklı evlere ateş düşüyor. Biz bundan yana değiliz. Biz Şanlıurfa esnafı olarak Türkiye’nin içinde yaşanan bu olayların hiç birini tasvip etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Bizim burada ki tek amacımız Ülke 2023’e hazır bir şekilde götürmektir. Hedef eğer 2023’te ülkenin doğal kaynaklarını rahat bir şekilde kullanıma geçecekse buda Avrupa ve komşu ülkeleri rahatsız ediyorsa bizim burada bir araya gelip el birliğiyle tıpkı Çanakkale savaşında nasıl omuz omuza savaş verdiysek burada da bir araya geleceğiz. Önümüzde bir seçim süreci var. Sadece ağzı laf yapan insanları istemiyoruz. Biz halkı düşünen kendi koltuk sevdasını düşünmeyen birileri olmalıdır. Herkesin görüşünü kucaklayacak bir siyasi görüş bekliyoruz. Aksi halde bundan önce halktan sarı kartı görenler bu seçimde kırmızı kartta görebilirler. Umarız siyasilerde buna göre bir yol haritası çizerler" şeklinde konuştu.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.