Terör saldırılarına karşı tek yürek oldular

Terör saldırılarına karşı tek yürek oldular

İzmir'deki STK'ların temsilcileri, son günlerde artan terör saldırılarının "Çözüm Süreci'ni sabote etmeye yönelik" olduğu kanaatinde birleşerek, tepki gösterdi.

İzmir'deki sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, "Son günlerde artan terör saldırılarının Çözüm Süreci'ni sabote etmeye yönelik eylemler" olduğunu belirterek, tepki gösterdi. 

Anadolu Birliği Derneği Onursal Başkanı Koç Ali Al, AA muhabirine yaptığı açıklamada, artan terör olaylarının bölge halkını tedirgin ettiği gibi, Batı'da yaşayanlar olarak kendilerini de yaraladığını söyledi. 

Terör saldırılarının, Çözüm Süreci'nin yarattığı atmosferi ortadan kaldırmayı amaçladığını, buna izin verilmemesi gerektiğini kaydeden Al, devletin kim yanlış yapıyorsa yakasına yapışmasını, bununla birlikte Çözüm Süreci başarılı olana kadar mücadele etmesi gerektiğini anlattı.

Al, Kürtlerin asla bölünmeden, parçalanmadan yana olmadığını, yıllardır huzur ve barış arzu ettiklerini dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu: 

"Türkiye'de Kürtler olarak asla bölünmek ve doğduğumuz topraklara pasaportla girmek istemiyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin özgür ve onurlu bir yurttaşıyım ve bununla gurur duyan ama aynı zamanda silah ve savaş dilinin de konuşulmamasını arzu eden biriyim. Bölgede yaşayan halkın tedirginliğini siyasilerin görmesi lazım artık. Parlamentodan başka hiçbir irade ve merci yoktur ki bu sorunu çözsün. Bizim umut, aşk, yürek, sevda ve ailemizin tek çıkış yolu barıştır. Etle tırnak gibi olan Türk ve Kürt halkı barıştan yanadır. Ülkemizin birliği, dirliği için canımızı vermeye hazırız." 

"Milletin birlik ve beraberliği daha da perçinlenecek"

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) İl Başkanı Ümit Ülkü de terörist saldırıların, huzur, birlik, beraberlik ve kardeşliğe karşı yapıldığını vurguladı.

Terörün hiçbir zaman amacına ulaşmasının söz konusu olmadığına dikkati çeken Ülkü, şöyle konuştu:  

"Ülkemizi, kaos ortamı yaratarak eski karanlık günlere döndürmek isteyen şer odakları şunu asla unutmamalıdırlar ki, bu necip millet, daha önce yaşanan bu tür olaylarda olduğu gibi, vakarını koruyacak, kan ve terörden nemalanan bu odaklara asla izin vermeyecektir. Bu noktada millet olarak itidale ve aklıselime her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır.

Yüzyıllardır bütün zorlukların üstesinden gelmeyi başaran bu topraklar yine tek yürek olup düşmanlarını alt edecektir."

"Sürecin baş aktörü millet iradesidir"

Memur-Sen İl Başkanı Ali Musa Bina da silahların bırakılması aşamasına gelinirken, üst akılların devreye girmesiyle terör örgütünün yeniden silaha sarılmasının düşündürücü olduğunu söyledi. 

Çözüm Süreci'nin, saldırılar nedeniyle bittiği kanaatini taşımadıklarını belirten Bina, "Devletimiz, toplumsal barış sürecini Türkiye toplumuyla başlatmıştı. Dolayısıyla bu sürecin baş aktörü millet iradesidir. Çözüm Süreci, PKK'nın yaptığı terör eylemleriyle sona eremeyecek bir kabule mazhar olmuştur" diye konuştu. 

"Hiç kimse asker ve polisle savaşacak hakka sahip değil"

Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Genel Başkanı Muzaffer Okumuş da hiç kimsenin birtakım bahanelerle asker ve polisle savaşacak hakka sahip olmadığını dile getirdi.

Okumuş, şunları kaydetti: 

"Artık herkesin siyaset ve ideolojisini bir tarafa bırakarak akan kanı durduracak, barışı sağlayacak tedbirleri alması lazım. Devletin hatası olabilir fakat hiç kimse dağa çıkarak asker ve polisle savaşacak hakka sahip değildir. Nerede doğarsak doğalım, ister Türk, ister Kürt, ister Alevi, isterse Sünni olalım, bu ülke hepimizin. Rahmet ve merhamet sahibi millet olarak, 'Sakın incitme bir canı, yıkarsın arşı rahmanı' şiarıyla hareket etmemiz lazım." 

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilcisi Ali Köstepen de Çözüm Süreci'nin gerek HDP gerekse PKK tarafından sekteye uğratıldığını ve bunun bir "ihanet" olduğunu söyledi. 

Sürecin her şeye rağmen devam ettirilmesi gerektiğini aktaran Köstepen, "Devletin Çözüm Süreci'ni sürdürüp, öte taraftan PKK ile mücadele etmesinin uygun olacağını düşünüyoruz ve biliyoruz ki Çözüm Süreci'ni başarıya ulaştıracak yol, etnik milliyetçilik değil, İslam'ın uzlaştırıcı ve birleştirici yoludur" dedi. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.