Terör örgütü DEAŞ üyelerine müebbet istendi

Terör örgütü DEAŞ üyelerine müebbet istendi

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik soruşturmada, 35 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, 6 şüpheli hakkında müebbet, diğerleri için ise 15'er yıla kadar hapis cezası istedi.

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 28'i tutuklu 35 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından terör örgütü DEAŞ mensuplarına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, 28'i tutuklu 35 şüpheli yer aldı. 

Tutuklu 6 şüpheli hakkında ''cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, diğer şüphelilerin de "silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. 

İddianamede, terör örgütü DEAŞ'ın yapısı ve faaliyetleri ile Türkiye'deki eylemlerinin anlatıldığı, söz konusu şüphelilerin örgüt ile irtibatına yer verildiği öğrenildi.

Başsavcılığın onayladığı iddianame, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü DEAŞ mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yapılan çalışmalarda alınan ifadeler doğrultusunda 23 Aralık 2016'da 41 şüpheli hakkında, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan gözaltı kararı verilmişti. Soruşturma kapsamında 28 şüpheli tutuklanmıştı. Dosya kapsamında 8 şüpheli ise firari olarak aranıyor.AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.