Terör örgütlerinin iyisi kötüsü olmaz

Terör örgütlerinin iyisi kötüsü olmaz

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Terör bir insanlık suçudur. Terör örgütlerinin iyisi, kötüsü olmaz. Bir ülkeye yarayan terör örgütleri olmaz." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, terörün bir insanlık suçu olduğunu belirterek, "Terör örgütlerinin iyisi, kötüsü olmaz. Bir ülkeye yarayan terör örgütleri olmaz. Terör örgütleri, herhangi bir şekilde kendisini destekleyen çevrelere, ülkelere bile bir gün bumerang gibi döner, onları da vurur." dedi.

AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "Maltepe STK'lar Buluşması"na katılan Kurtulmuş, Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgenin, terör örgütleriyle, iç çatışmalarla, işgallerle ciddi bir sınavdan geçtiğini söyledi.

Ukrayna'dan Yemen’e kadar olan devletlerin birçoğunun yönetilemez duruma geldiğini ifade eden Kurtulmuş, işgallerle, iç çatışmalarla, bir taraftan terör örgütlerinin cenneti haline gelmiş olan bu bölgedeki terör örgütlerinin faaliyetleriyle hayatın insanlara dar edildiğini belirtti.

"Terör, kullandıkları fitne araçlarından sadece birisidir"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bu düzeni bozmak, aradaki uyumu ortadan kaldırmak için çeşitli bahanelerle, oyunlarla, araçlarla milletin arasına fitne sokulmaya çalışıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Terör, kullandıkları fitne araçlarından sadece birisidir. Terör örgütlerinin hiçbiri, kendinden menkul gücü olan örgütler değildir. Eğer bu örgütleri destekleyenler, bir hafta desteklemesinler, hiçbir terör örgütünün ayakta kalması mümkün değildir. Bakıyorsunuz, bu adamlar bu silahları nereden buluyor? Adamın elinden falanca ülkenin silahı çıkıyor. Kusura bakmasınlar, bu silahlar çarşıda, pazarda, alışveriş merkezlerinde satılmıyor. Bu silahlar bir şekilde bu terör gruplarının eline geliyor. Dünyanın en iyi korunan havaalanlarından birinde, Brüksel’de bir örgüt bomba patlatıyor. Bunun bir manası vardır. Bu örgütün arkasında çok kuvvetli istihbarat örgütlerinin desteği var demektir. İstihbarat örgütlerinin desteği var ki, mevcut ülkenin istihbaratını yanıltarak, aşarak, onları oraya kadar getirdi ve patlattı."

Bu örgütlerin arkasında siyasi desteğin de olduğunu aktaran Kurtulmuş, "Bunu deyince birileri kızıyor. Ama Sayın Başbakanımızın Brüksel'de toplantı yaptığı binanın 50 metre ötesinde, PKK'nın çadırı Allah aşkına nasıl açılıyor? Siyasi destek yoksa, o çadırın açıldığını nasıl izah edeceksiniz?" diye konuştu.

Türkiye, bu kadar çok şehit verip, terörle mücadele ederken, Türkiye'ye karşı hasmane tavır içinde olan terör örgütlerinin, hem de dost olduğunu iddia eden bazı ülkeler tarafından terör örgütü olarak kabul edilmediğini belirten Kurtulmuş, "Terör bir insanlık suçudur. Terör örgütlerinin iyisi, kötüsü olmaz. Bir ülkeye yarayan terör örgütleri olmaz. Terör örgütleri, herhangi bir şekilde kendisini destekleyen çevrelere, ülkelere bile bir gün bumerang gibi döner, onları da vurur." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.