Terör mağduru öğrenciler ders başı yaptı

Terör mağduru öğrenciler ders başı yaptı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, terör mağduru öğrenciler, sağlanan huzur ortamının ardından okula başlamanın sevincini yaşıyor.

Hakkari'de 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" ile çukur, barikat ve teröristlerden temizlenen ilçede, öğrenciler okula başlamanın sevincini yaşıyor.

Güvenliğin tesis edildiği Yüksekova'da 2016-2017 eğitim-öğretim yılı, tüm yurtta olduğu gibi "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" temasıyla başladı.

Terör saldırıları nedeniyle geçen eğitim ve öğretim yılında yaklaşık 3 ay boyunca eğitimlerini çevre il ve ilçelerde sürdürmek zorunda kalan terör mağduru öğrenciler, Yüksekova'da ders başı yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Öğrencilere "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" temalı broşürler dağıtan öğretmenler, 15 Temmuz'un önemi hakkında bilgi verdi.

Yaz tatilinde Milli Eğitim Bakanlığınca açılan kurslarda eksiklerini tamamlayan öğrenciler de öğretmen ve arkadaşlarına kavuştukları için mutlu olduklarını dile getirdi.

 

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.