Terör mağdurlarına devlet desteği sürüyor

Terör mağdurlarına devlet desteği sürüyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, teröristlerin verdiği tahribatın giderilmesi ve terör mağduru vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar sürüyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla geçen yıl 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlayan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun ardından, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yoğun çaba harcanıyor.

Yüksekova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca evi ağır hasarlı yaklaşık 3 bin aileye 18 milyon 739 bin 300 lira kira desteği, 8 bin 680 aileye 1 milyon 716 bin 950 lira nakdi yardım yapıldı.

İlçede 14 bin aileye 14 bin ton kömür, 16 bin 400 aileye de 3 milyon 116 bin lira tutarında gıda yardımında bulunuldu.

Yüksekova Sosyal Hizmet Müdürlüğü ekipleri de psikososyal destek kapsamında aileleri tek tek ziyaret ederek ihtiyaçlarını belirleyip diğer kurumlarla koordineli bir şekilde çözmeye çalışıyor.

"Huzur gelecek, kardeşlik gelecek"

Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin, huzur operasyonunun ardından değişim, dönüşüm içerisinde olduğunu söyledi.

İnsanların rahat ve huzurlu olmasını istediklerini dile getiren Kaşıkçı, "Burası Yüksekova ve bizim insanımızın yaşadığı yer. Burası güzel bir kent. Bu güzellik daha da ilerleyecek. Huzur gelecek, kardeşlik gelecek. Daha güzel bir Yüksekova için hep birlikte çalışıyoruz." diye konuştu.

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.