Terör mağdurları tiyatroyla buluşturuldu

Terör mağdurları tiyatroyla buluşturuldu

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname gereği görevlendirme yapılan Şırnak Belediyesince yürütülen proje kapsamında terör mağduru vatandaşlar tiyatro ile buluşturuldu.

Şırnak Belediyesi, geçen yıl PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırılar dolayısıyla büyük bölümü zarar gören kenti, ilgili bakanlıkların desteğiyle adeta yeniden imar ediyor.

Terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen başarılı operasyonlar ile huzur ve güvenliğin sağlandığı kentte vatandaşa kaliteli hizmet sunma başarısı gösteren ve yürüttüğü proje kapsamında daha önce 4 bin öğrenciyi tiyatroyla tanıştıran belediye, 4 bin yetişkin ve öğrenciyi daha tiyatroyla buluşturacak.

Bu kapsamda, Antalya Büyükşehir Belediyesinin katkısıyla kente gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Konferans Salonunda "Oyun Oyun İçinde" oyununu sahneledi.

Oyunu izlemeye gelen vatandaların ilk kez tiyatroya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

"Bu tür uygulamaların devam etmesini istiyorum"

Ailesiyle oyunu izlemeye gelen Zeynep Açıl, AA muhabirine, ilk kez tiyatroya geldiğini belirterek, oyunu çok beğendiğini söyledi.

Belediye tarafından sunulan bu hizmetten dolayı memnun olduğunu ifade eden Açıl, bu tür uygulamaların devam etmesini istedi.
"İnsanlarımız böyle sosyal etkinlere ihtiyaç duyuyor"

Guhdar Zeyrek ise gösteriyi izleme imkanı sunan herkese teşekkür ettiğini belirterek, "Çok güzel bir gösteri oldu. İnsanlarımız böyle sosyal etkinlere ihtiyaç duyuyor. Belediyemizin ve üniversitemizin böyle etkinlikleri yapmasını önemsiyoruz. Allah onlardan razı olsun" ifadelerini kullandı.

"8 bin vatandaşımızı tiyatro ile buluşturmuş olacağız"

İçişleri Bakanlığı tarafından Şırnak Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu, yürüttüğü projeyle kentteki değişim hamlesini sosyal anlamda da hissettirmek istediklerini aktardı.

Teröristlere yönelik operasyonların ardından huzurun sağlandığı şehrin yeniden imar edildiğine işaret eden Bedirhanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Terör olaylarında ruhsal olarak yıpranan Şırnaklı vatandaşlarımızı bir nebze olsun rahatlatmak, rehabilite etmek için tiyatro ekibi tekrar kentimize geldi. Geçen ay 4 bin öğrenciye verilen oyunlar bu sefer yetişkinlere verilecek. Toplamda 8 bin vatandaşımızı tiyatro ile buluşturmuş olacağız."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.