Termometreler 50 dereceyi gösterdi

Termometreler 50 dereceyi gösterdi

Adana uzun yılların en sıcak gününü yaşıyor. Termometrelerin 50 dereceyi gösterdiği hissedilen sıcaklığın 59 dereceye çıktığı kentte vatandaşlar adeta kavruluyor

Türkiye sıcak hava dalgasının etkisine girerken Adana uzun yılların en sıcak gününde yanıyor. Termometreler 50 derece gösterirken meteorolojinin verilerine göre gölgede sıcaklık 41 derece nemin ise yüzde 50 olduğu, insan vücudunun hissettiği sıcaklık da bugün 59 derece oldu.

Bugün rekor bir sıcaklık yaşayan Adana'da daha önceki yılların en yüksek sıcaklığı 36.6, ortalama sıcaklık ise 34.6 olurken bugün sıcaklık 41 derece olarak ölçüldü. Rekor sıcaklık nedeniyle sokağa çıkmak zorunda kalan vatandaşlarda zor anlar yaşadı. 

Sıcakta bunalan vatandaşlar Atatürk Parkı'na gelerek burada dinlenip çeşmede kafasını ve yüzünü yıkayarak serinlemeye çalıştı. 

Mersin'den Adana'ya gezmeye gelen Melise Demir, "Hava çok sıcak daha önce böyle sıcak görmedim su içip yüzümüzü yıkayarak serinlemeye çalışıyorum" dedi. 

Sıcaktan bunalan gençler ise Adana'da denize ya da havuza gidemedikleri için Seyhan Baraj Gölü'nde serinliyor. Saatlerce güneşin altında göle giren gençler aşırı sıcaktan yanıp kavrulduklarını bu nedenle göle girerek serinlemeyi seçtiklerini belirterek, "Uzun yıllardır böyle sıcaklık görülmedi" diye konuştu.
Hissedilen sıcaklık 59 derece olunca sıcaklık kamera tarafından da kaydedildi. Çatalan Köprüsü'nde aşırı sıcaklar nedeniyle ısı görüntüleri oluştu. 

Aşırı sıcaklar insanlar kadar hayvanları da etkiledi. Atık kağıt toplayarak geçimini sağlayan bir kişi aşırı sıcaklarda kendisi kağıt toplarken yanında bulunan köpeği de sıcaktan çok etkilendi. Atık kağıt toplayıcı köpeğini çeşmeye sokarak serinletmeye çalıştı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesindeki verilere göre yarın sıcaklık 2-3 derece düşse de Adana'da aşırı nem nedeniyle sıcaklıklar Ağustos sonuna kadar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. 

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.