Termal turizme açılacak Yerköy yeşille bütünleşecek

Termal turizme açılacak Yerköy yeşille bütünleşecek

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yerköy’de termal turizme açılacak alanları yeşillendireceklerini söyledi.

Yazıcı, Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara ile birlikte Yerköy’de termal turizme açılacak alanlarda incelemelerde bulundu. Yerköy’ün jeotermal zenginliği değerlendirmenin yanı sıra ilçenin yeşil ile bütünleşmesini istediklerini vurgulayan Yazıcı, “Daha önce ilçemize 195 hektar alanda yaklaşık 200 bin adet karaçam ve sedir fidanı dikildi. Burada iyileştirmeler kapsamında Kayseri Orman Bölge Müdürlüğümüzce 150 bin fidan dikimi daha yapılacak” diye ifade etti.

Termal sahada çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Yazıcı, master planı ve fizibilite çalışmalarının yakın zamanda Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’na sunulacak proje ile yapılacağını kaydetti. Vali Yazıcı, “İlçemizin turizm bölgesi olmasının yanı sıra etrafının güzelliği, yeşille bütünleşmesi de önemli. İlçemizi yeşillendirme çalışmalarına ağırlık vereceğiz. 150 bin civarında sarıçam ve sedir ağacı dikeceğiz.“ dedi.

Fizibilite ve master planı tamamlandıktan sonra belediye tarafından imar planı yapılacağını vurgulayan Yazıcı, “Sorunlu bölgelere yatırımcının gelmesi zor ve zahmetli oluyor. Burada yapacağımız imar çalışmaları sonrası gelecek yatırımcıya “şu kadar yerimiz ve jeotermal suyumuz var” diyeceğiz. Burada yatırımcının yatırım yapmasını kolaylaştıracak her türlü tedbiri alacağız ve kolaylığı sağlayacağız.” diye konuştu.

Yerköy’deki incelemelere Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Yozgat Orman İşletme Müdürü Turgut Duran katıldı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.