Teravih namazına hız sınırı

Teravih namazına hız sınırı

İmamlar teravih namazlarını hızlı kıldırmamaları yönünde uyarılırken, yerel şartlar ve cemaat durumu göz önüne alınarak teravih namazları iki rekatta veya dört rekatta bir selam vermek suretiyle kıldırılacak.

Teravihler hızlı kılınmayacak

Diyanet işleri Başkanlıgınca il ve ilçe müftülüklerine gönderilen Ramazan Hizmetleri Genelgesi´ne göre, İmamlar teravih namazlarını hızlı kıldırmamaları yönünde uyarılırken, yerel şartlar ve cemaat durumu göz önüne alınarak teravih namazları iki rekatta veya dört rekatta bir selam vermek suretiyle kıldırılacak.

Sabah ezanları Diyanet Takvimi´ne göre imsak vaktinde tüm camilerde aynı anda, akşam ezanları ise iftar vaktinde okunacak ve akşam namazı kıldırılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı il ve ilçe Müftülüklerine gönderdiği genelgede il gili bölümde şu ifadelere yer verildi.

Jet imamlar uyarıldı

Ramazan ayında kılınan teravih namazlarının çok hızlı kılındığı ve cemaatten bazen imama yetişmediğini ifade eden İl Müftüsü Emen, bütün imamları bu konuda uyardıklarını söyledi. Emen, ayrıca Düzce´de Ramazan ayı boyunca vaaz programları uygulanacağını dile getirdi.

"Namazlarda ta`dil-i erkâna mutlaka riayet edilecek ve teravih namazları, "iki rekâtta bir selam vermek suretiyle" kıldırılacaktır."denildi.

diniajans

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.