TEOG'dan önceki akşam ders çalışmalı mıyız? TEOG öncesi son öneriler

TEOG'dan önceki akşam ders çalışmalı mıyız? TEOG öncesi son öneriler

2017 TEOG 2.Dönem Sınavları 26 Nisan 2017 saat 09.00'da başlayacak. 27 Nisan'da da devam edecek bu zorlu maraton öncesi öğrenciler ne yapabileceklerini merak ediyor. TEOG'a 1 gün kala ders çalışılır mı? TEOG'dan 1 gece önce neler yapılır? merak ediliyor.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavlarının 2.Dönem oturumları 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 Milyondan fazla öğrencinin katılımı ile yapılacak. Bu zorlu maraton öncesi öğrenciler çalışmalarına her ne kadar son verse de, TEOG'a 1 gün kala neler yapabileceklerini merak ediyorlar. Okul sonrası neler yapılması gerektiği ise gerçekten merak konusu oldu.

TEOG Sınavı'na 1 gün kala ders çalışmalı mıyız? TEOG'a 1 gün kala neler yapılmalı? TEOG Öncesi öneriler nelerdir? gibi sorular internette en çok arananlar arasına girdi bile.

TEOG'a 1 gün kala ders çalışmalı mıyız?

TOEG Sınavlarına 1 gün kala ders çalışılabilir. Pek çok uzman TEOG öncesi ders çalışmanın zararlı olmadığını söylüyor. Fakat beyninizi fazla bilgi ile doldurmayın, zira kafa karışıklığına neden olabilir. Son gün 1 adet deneme çözmenizde sakınca yoktur. Fakat kendinizi yorgun hissettiğiniz an çalışmayı bırakın.

Elbette son güne gelene kadar yeterli çalışmayı yaptıysanız, ders çalışmanıza gerek yok. 1-2 Soru çözerek beyninizi ısınma turlarına çıkarabilirsiniz.

Ne kadar çalışırsanız çalışın, kendinizi tam hazır hissetmeyebilirsiniz. Bu normal bir durumdur. Paniğe kapılmayın, endişe etmeyin ve sakince sınav saati için iyi bir uyku çekin.

TEOG Sınavı'ndan önce nasıl uyumalıyız?

TEOG Sınavı'nda başarının bir diğer anahtarı uykudur. Kendinizi erken uyumalıyım diyerek şartlandırmayın. Bu şekilde ters tepebilir. Fakat yine de akşam 23.00 ile gece 04.00 arasını uykuda geçirmek önemlidir. Bu saatler arası olan bir uyku düzeniniz varsa sorun yok demektir. Uykunuzu tamamen almış olmanız dikkat eksikliğinin önüne geçer.

TEOG'da heyecan nasıl yenilir?

TEOG'da heyecanın önüne geçmenin en önemli yolu bolca dua etmektir. Bu duaları sizler için hazırladık;

TEOG'DA BAŞARI DUALARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eğer heyecandan endişe duyuyorsanız şunu unutmayın. Sınava girecek tüm adaylar sizinle aynı durumda. Hafif bir heyecan duymak normal ve yararlıdır. Bu sınava hazırlığın olduğunu ve sınavın sizin için önemli olduğunu gösterir. Eğer heyecan yoksa, umut da yoktur.

Sınav öncesi internette Sınav ile ilgili pek çok dedikodu çıkar. Bunlara aldırmayın, bildiklerinizin dışına çıkmayın.

TEOG'a 1 gün kala neler yemeliyim?

TEOG Öncesi ve TEOG Sabahı beslenme önemlidir. Bal, Pekmez gibi şekerli gıdalar önemlidir. Şekerli gıdalar beynin çalışma enerjisini arttırı. Akşam istediğinizi yiyebilirsiniz, fakat midenizi sıkıntıya sokacak yiyeceklerden uzak durun.

 

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.