TEOG'da tercih maratonu başlıyor

TEOG'da tercih maratonu başlıyor

TEOG'da sonuçların duyurulmasının ardından öğrenciler için şimdi de tercih maratonu başlıyor. MEB 14 Ağustos'ta yerleştirme sonuçlarını açıklayacak

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında yapılan sınavlardaki 3 soruya açılan dava nedeniyle daha önce belirlenen tarihten 5 gün sonra açıklandı. Liselere girişlerde kullanılacak Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) dün duyuruldu. Öğrenciler puanlarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın web adresinden öğrenebilecek.

BİRİNCİ MUŞ'TAN 
YEP puanlarının açıklanmasıyla TEOG'un birincileri de belli oldu. TEOG'un bu yılki birincisi Muş'tan çıktı. Muş 1071 Melikşah Ortaokulu öğrencisi Elif Arslantaş, TEOG 2'nci dönem sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye 1'incisi oldu. İlk sınavda da tüm soruları doğru yanıtlayan Arslantaş doktor olmak istediğini söyledi. YEP puanlarının açıklanması ertelenince özel okulların kayıt takvimi de aksamıştı. YEP puanıyla öğrenci alacak birçok yabancı özel okulun kayıtları da ertelendi. Yeni kayıt takvimi bugünden itibaren başlıyor. Özel okullar ön ve kesin kayıtlar olmak üzere 5 periyodluk bir takvim uygulayacak. Anadolu liselerine kayıtlar ise 6 Temmuz'da başlayacak. 16 Temmuz'a kadar sürecek dönemde öğrenciler 25 okul tercihinde bulunacak. Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 14 Ağustos'ta yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl bir ilke imza atarak TEOG tercih merkezleri kurdu. Bakanlık'tan yapılan açıklamada "Öğrencilerimiz yerleştirme ve tercih işlemleri ile ilgili olarak illerde oluşturulan tercih ve yerleştirme rehberlik komisyonlarına müracaat ederek gerekli bilgiyi alabileceklerdir. Öğrencilerimiz 6-16 Temmuz arasında 25 okul tercih yapabilecek ve tercih işlemlerini ortaokul müdürlüklerine onaylatacaklardır" denildi. Bu arada, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, TEOG sistemi kapsamında, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden muaf bazı öğrencilerin puanının sıfır almış gibi hesaplandığı iddialarıyla ilgili bir başvuru almadıklarını ancak araştırma başlattıklarını açıkladı. 

SABAH

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.